Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Χρ. Αρβανίτης: Νομοτεχνικό σφάλμα σε άρθρο που αφορά το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων

12/12/2019 4:38:28 μμ
Σύμφωνα με τον νομικό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νομοτεχνικό σφάλμα που χρήζει άμεσης διόρθωσης με νέα νομοθετική τροποποίηση διαπίστωσε ο επί σειρά ετών νομικός σύμβουλος του ΦΣΑ και του ΠΦΣ, Χρήστος Αρβανίτης.
Όπως αναφέρει ο ίδιος «μελετώντας το άρθρο 9 του Ν. 1963/1991 που αφορά το ωράριο λειτουργίας φαρμακείων προκειμένου να συντάξω γνωμοδότηση για το ωράριο λειτουργίας των "μονοεδρικών" φαρμακείων, διαπίστωσα ότι η τελευταία τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού, που έγινε με το άρθρο 26 του Ν. 4613/2019, περιέχει ένα νομοτεχνικό σφάλμα. 

Αντί με αυτό να αντικατασταθεί το τρίτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 9, όπως ήταν το σκοπούμενο, αντικαταστάθηκε εσφαλμένα το δεύτερο. Τούτο δημιουργεί πρόβλημα, καθώς οι Περιφέρειες, εκδίδοντας τις αποφάσεις για το υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων για το έτος 2020, θα διαπιστώσουν ότι η σχετική εξουσιοδοτική διάταξη του νόμου έχει εξαφανισθεί. Κατά συνέπεια, οι σχετικές αποφάσεις τους θα είναι ανυπόστατες, καθώς δεν θα στηρίζονται σε ρητή εξουσιοδοτική διάταξη νόμου», σημειώνει.

Ο νομικός τονίζει πως θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η διάταξη του άρθρου 9 παράγραφος 1 είναι εσφαλμένη και αντιφατική και χρειάζεται κατά τούτο νέα νομοθετική τροποποίηση, ώστε να επανέλθει το εσφαλμένως αντικατασταθέν εδάφιο 2 που έδινε στον Περιφερειάρχη την αρμοδιότητα έκδοσης του υποχρεωτικού ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024
Θ. Κουτσούκης: «Μας έδωσαν τα εμβόλια Covid-19 που δεν αφορούν κανέναν πλέον»
Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας