Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΗΠΑ: Περιορίζεται η χορήγηση της Ασπιρίνης

19/10/2021 4:24:18 μμ
Να μη χορηγείται σε άτομα άνω των 60 ετών για την πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέες συστάσεις από την αμερικανική Ομάδα Εργασίας Υπηρεσιών Πρόληψης (USPSTF) περιορίζουν τη λήψη της Ασπιρίνης για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων σε άτομα έως 59 ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με άρθρο στο acc.org του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, συνιστάται στα άτομα ηλικίας 40-59 ετών που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και δεν έχουν σχετικό ιστορικό να συζητήσουν με το γιατρό τους το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν αγωγή με Ασπιρίνη.

Παράλληλα η USPSTF συνιστά να μη λαμβάνουν το εν λόγω φάρμακο τα άτομα άνω των 60 ετών λόγω του κινδύνου εσωτερικής αιμορραγίας.

Σημαντικά σημεία των νέων οδηγιών είναι και τα ακόλουθα:

• Χαμηλή δόση Ασπιρίνης μπορεί να χορηγηθεί για την πρόληψη αθηρωματικής καρδιαγγειακής νόσου σε επιλεγμένα υψηλού κινδύνου άτομα ηλικίας 40-70 ετών που δεν είναι σε υψηλό κίνδυνο αιμορραγίας.

• Χαμηλή δόση Ασπιρίνης δεν πρέπει να χορηγείται σε καθημερινή βάση για την πρόληψη της αθηρωματικής καρδιαγγειακής νόσου σε άτομα κάτω των 70 ετών.

• Χαμηλή δόση Ασπιρίνης δεν πρέπει να χορηγείται σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο αιμορραγίας.

Σημειώνεται ότι αυτές οι συστάσεις για τη λήψη της Ασπιρίνης επικαιροποιούν τις προηγούμενες οδηγίες από το 2016.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με τη δράση «Φροντίζω τα Φάρμακά μου»
Προσφέρει σε 2 φαρμακοποιούς από μία δωρεάν ετήσια συνδρομή στην πλατφόρμα






Σχετικά άρθρα

Τα 12 νέα φάρμακα που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ε.Ε.
Μετά από θετική γνωμοδότηση από τον ΕΜΑ
588 φάρμακα κατά της παχυσαρκίας σε ανάπτυξη
Η κατηγορία εισέρχεται για 1η φορά στις πρώτες 10 ενδείξεις του R&D
Σε ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις η παραπληροφόρηση για τη στοματική υγεία
Καμπάνια ενημέρωσης ξεκινά η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία
Ποιες εξετάσεις και επεμβάσεις δεν γίνονται νόμιμα στην Ελλάδα;
Επιστολή καμπανάκι από την Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία