Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

ISOPLUS: Ακόμη μία χρονιά δίπλα σε όσους είχαν ανάγκη
Με μια σειρά προγραμμάτων ΕΚΕ
ΕΜΑ: εγκρίνει το Kaftrio σε συνδυασμό με το Ivacaftor
Για τη θεραπεία παιδιών με κυστική ίνωση ηλικίας 6 έως 11 ετών
ΗΔΙΚΑ: Περισσότερα από 3 εκατ. ΑΜΚΑ έχουν άυλη συνταγογράφηση
Επί του συνόλου των συνταγών το 40% είναι άυλες

ΗΠΑ: Οι φαρμακοποιοί στηρίζουν ασθενείς με προβλήματα ψυχικής υγείας

2/9/2021 4:08:34 μμ
Είναι σε θέση να καλύψουν κενά στη φροντίδα εν μέσω πανδημίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μία από τις πολλές επιπτώσεις της πανδημίας είναι ότι εντάθηκε η κρίση στην ψυχική υγεία στις ΗΠΑ, είτε με την επιδείνωση των ασθενών που διέκοψαν τις συνεδρίες τους στα lockdown είτε με την εμφάνιση νέων ασθενών λόγω άγχους και η απομόνωσης. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αλυσίδα CVS, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη πρόσβασης των ασθενών σε βοήθεια, προσέλαβε κοινωνικούς λειτουργούς εκπαιδευμένους στην ψυχική υγεία που τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένους χώρους υγείας ανά τη χώρα. Μια επιχειρηματική κίνηση που υπογραμμίζει τη μοναδική θέση των φαρμακοποιών και των φαρμακείων στην υγειονομική περίθαλψη. 

Όπως αναφέρει άρθρο του Pharmacy Today, όλο και περισσότερα φαρμακεία (τόσο αυτά που ανήκουν σε μεγάλες αλυσίδες όσο και ανεξάρτητα) λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση των ανεκπλήρωτων αναγκών στη ψυχική υγεία για τους ασθενείς τους. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα του CVS Health προσφέρει συνεδρίες με φυσική παρουσία ή μέσω τηλεδιάσκεψης, που προσφέρουν στον ασθενή αξιολόγηση, παραπομπή, συμβουλευτική και εξατομικευμένα προγράμματα φροντίδας. Για όσους δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, το κόστος κυμαίνεται από 129$ για αρχική αξιολόγηση έως 69$ για μισάωρη συνεδρία με πολλές επιλογές ενδιάμεσα. 

Παράλληλα, η Walgreens δημιούργησε εφαρμογή (app) που παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας μέσω ποικίλων παρόχων. 

Όσο για τους ανεξάρτητους φαρμακοποιούς, που δεν έχουν τους πόρους για πρόσληψη προσωπικού ή για τη δημιουργία εφαρμογών, η σύσταση είναι να παρακολουθήσουν σεμινάρια ώστε να είναι σε θέση να εντοπίζουν, να κατανοούν, να ανταποκρίνονται και να παραπέμπουν σε ειδικό σε περιστατικά ψυχικών ασθενειών και χρήσης ουσιών.

Αυτός ο ρόλος δεν ήταν ποτέ σαφέστερος, υποστηρίζει ο Randy McDonough, PharmD, ο οποίος περιγράφει ένα χαρακτηριστικό συμβάν: Σχιζοφρενής πελάτης του διέκοψε την αγωγή του και κυκλοφορούσε στο δρόμο απεγνωσμένος ψάχνοντας το φαρμακείο. Η αστυνομία τον βρήκε και τον οδήγησε στο φαρμακοποιό, ο οποίος κατάφερε να τον ηρεμήσει και να ζητήσει από τους αστυνομικούς να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για την υγεία τους;
Η υπηρεσία αποζημιώνεται 45 λίρες ανά συσκευασία


Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Κοζάνης: Νέο Δ.Σ. με πρόεδρο την Ελένη Τυφοξύλου
Και αντιπρόεδρο την Ελισάβετ Δερβενιωτάκη
ΦΣΑ: Κατηγορεί τον ΕΟΦ για παντελή απουσία αντανακλαστικών
Και διερωτάται τι νόημα είχε η άρση απαγόρευσης εξαγωγών φαρμάκων
ΦΣΘ: Μείωση κινδύνου νοσηλείας ή θανάτου έως και 88% παρέχουν τα νέα αντι-ιικά φάρμακα κατά της COVID-19
Ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης του Συλλόγου
ΦΣΘ: Απάτες σε βάρος φαρμακοποιών στη Θεσσαλονίκη
Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα ισχυριζόμενοι ότι έχουν συνεννοηθεί με το Σύλλο