Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΗΠΑ: Οι φαρμακοποιοί στηρίζουν ασθενείς με προβλήματα ψυχικής υγείας

2/9/2021 4:08:34 μμ
Είναι σε θέση να καλύψουν κενά στη φροντίδα εν μέσω πανδημίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μία από τις πολλές επιπτώσεις της πανδημίας είναι ότι εντάθηκε η κρίση στην ψυχική υγεία στις ΗΠΑ, είτε με την επιδείνωση των ασθενών που διέκοψαν τις συνεδρίες τους στα lockdown είτε με την εμφάνιση νέων ασθενών λόγω άγχους και η απομόνωσης. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αλυσίδα CVS, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη πρόσβασης των ασθενών σε βοήθεια, προσέλαβε κοινωνικούς λειτουργούς εκπαιδευμένους στην ψυχική υγεία που τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένους χώρους υγείας ανά τη χώρα. Μια επιχειρηματική κίνηση που υπογραμμίζει τη μοναδική θέση των φαρμακοποιών και των φαρμακείων στην υγειονομική περίθαλψη. 

Όπως αναφέρει άρθρο του Pharmacy Today, όλο και περισσότερα φαρμακεία (τόσο αυτά που ανήκουν σε μεγάλες αλυσίδες όσο και ανεξάρτητα) λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση των ανεκπλήρωτων αναγκών στη ψυχική υγεία για τους ασθενείς τους. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα του CVS Health προσφέρει συνεδρίες με φυσική παρουσία ή μέσω τηλεδιάσκεψης, που προσφέρουν στον ασθενή αξιολόγηση, παραπομπή, συμβουλευτική και εξατομικευμένα προγράμματα φροντίδας. Για όσους δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, το κόστος κυμαίνεται από 129$ για αρχική αξιολόγηση έως 69$ για μισάωρη συνεδρία με πολλές επιλογές ενδιάμεσα. 

Παράλληλα, η Walgreens δημιούργησε εφαρμογή (app) που παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας μέσω ποικίλων παρόχων. 

Όσο για τους ανεξάρτητους φαρμακοποιούς, που δεν έχουν τους πόρους για πρόσληψη προσωπικού ή για τη δημιουργία εφαρμογών, η σύσταση είναι να παρακολουθήσουν σεμινάρια ώστε να είναι σε θέση να εντοπίζουν, να κατανοούν, να ανταποκρίνονται και να παραπέμπουν σε ειδικό σε περιστατικά ψυχικών ασθενειών και χρήσης ουσιών.

Αυτός ο ρόλος δεν ήταν ποτέ σαφέστερος, υποστηρίζει ο Randy McDonough, PharmD, ο οποίος περιγράφει ένα χαρακτηριστικό συμβάν: Σχιζοφρενής πελάτης του διέκοψε την αγωγή του και κυκλοφορούσε στο δρόμο απεγνωσμένος ψάχνοντας το φαρμακείο. Η αστυνομία τον βρήκε και τον οδήγησε στο φαρμακοποιό, ο οποίος κατάφερε να τον ηρεμήσει και να ζητήσει από τους αστυνομικούς να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου