Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΗΠΑ: Οι φαρμακοποιοί θα συνταγογραφούν το χάπι για την Covid-19

11/7/2022 4:37:00 πμ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


O FDA επικαιροποίησε τους όρους χορήγησης του Paxlovid, της θεραπείας της Covid-19 που ανέπτυξε η Pfizer, επιτρέποντας στους φαρμακοποιούς να συνταγογραφούν το φάρμακο στους ασθενείς. Αρκεί μόνο οι ασθενείς να παρέχουν πρόσφατες εξετάσεις αίματος (το πολύ ενός έτους) για τον έλεγχο τυχόν νεφρικών ή ηπατικών προβλημάτων και κατάλογο των φαρμάκων που ήδη λαμβάνουν.

«Ο FDA αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν οι φαρμακοποιοί στη διαχείριση της πανδημίας. Καθώς το Paxlovid πρέπει να λαμβάνεται εντός 5 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων, η συνταγογράφηση από τα φαρμακεία θα επεκτείνει την πρόσβαση στη θεραπεία», δήλωσε η Patrizia Cavazzoni, επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης Φαρμάκων του FDA.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η δεύτερη αντίστοιχη συμφωνία του Ντ. Τραμπ, μετά την Pfizer
Παγκόσμιο φαινόμενο η ανασφάλεια και οι αδικίες στις αμοιβές






Σχετικά άρθρα

Εγχειρίδιο για τη διαχείριση της μη ελεγχόμενης υπέρτασης
Από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Φ.Σ. Αττικής: Διαγωνισμοί για την ασφάλιση των φαρμακοποιών και των συνταγών
Σκοπεύει να καλύψει τα μέλη του για επαγγελματική αστική ευθύνη και για την αξία των συνταγών
Φ.Σ. Αττικής: Ζητά την επαναφορά της ταινίας γνησιότητας στα ΜΗΣΥΦΑ
Κρίνει πως η κατάργησή της τα υποβιβάζει σε προϊόντα ευρείας κυκλοφορίας