Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΗΠΑ: Εμβόλια και τεστ COVID-19 θα κάνουν και οι βοηθοί φαρμακείων

29/10/2020 1:52:30 μμ
Θα διενεργούν επίσης τους εμβολιασμούς στα παιδιά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το αμερικανικό υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, μετά από αίτημα του Αμερικανικού Φαρμακευτικού Συλλόγου (APhA), επιτρέπει πλέον στους βοηθούς φαρμακείων να διενεργούν τα τεστ και τον εμβολιασμό για την COVID-19, καθώς και τα παιδιατρικά εμβόλια.

Πρόκειται για προσωρινό μέτρο που λαμβάνεται από την αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να επεκταθεί γρήγορα ο έλεγχος κρουσμάτων COVID-19 σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών, στην οποία σημειώθηκε πτώση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επιπλέον, στόχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι να διασφαλίσει την πρόσβαση του πληθυσμού στα εμβόλια κατά του κορονοϊού, όταν αυτά λάβουν άδεια κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, τα φαρμακεία είναι πολύ καλά τοποθετημένα ώστε να συμβάλλουν στην εξέταση του πληθυσμού, καθώς διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τους πελάτες τους. Επίσης είναι σε θέση να αυξήσουν την εμβολιαστική κάλυψη γενικώς, όπως εξάλλου γίνεται και με τον αντιγριπικό εμβολιασμό, ιδίως σε περιοχές που δεν υπάρχει επαρκής αριθμός παιδιάτρων και άλλων παρόχων υγείας.

Οι βοηθοί φαρμακείων, που θα εξουσιοδοτηθούν να εμβολιάζουν, θα πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων:
  • Να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα –εγκεκριμένο από την αρμόδια αρχή– για την τεχνική του εμβολιασμού, την αναγνώριση και την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών που μπορεί να συμβούν ως αντίδραση στον εμβολιασμό.
  • Να ολοκληρώσουν πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης φαρμακοποιών με θέμα την Ανοσοποίηση.
  • Να διαθέτουν πιστοποιητικό στη Βασική Kαρδιοαναπνευστική Aναζωογόνηση (CPR).
Ο εμβολιασμός θα γίνεται με την απόφαση και υπό την επίβλεψη πιστοποιημένου φαρμακοποιού, ο οποίος υποχρεώνεται να τηρεί αρχείο εμβολιασμών, να έχει ενημερωθεί για το ιστορικό εμβολιασμών του ατόμου και να συμμορφώνεται με τις οδηγίες για την αναφορά των ανεπιθύμητων ενεργειών.

Επίσης, το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ ορίζει ότι το εμβόλιο θα πρέπει να είναι εγκεκριμένο από τον FDA και να χορηγείται σύμφωνα με τις συστάσεις των αρμόδιων αρχών.

Σύμφωνα με τον APhA, πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς οι φαρμακοποιοί θα αποκτήσουν περισσότερο χρόνο να επικεντρωθούν σε άλλους τομείς της καθημερινής εργασίας του φαρμακείου, όπως στη συμβουλευτική των ασθενών και στην παροχή άλλων κλινικών υπηρεσιών, ενώ θα μειωθεί και ο χρόνος αναμονής για τους εμβολιαζόμενους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου