Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΗΠΑ: Θετικό τεστ Covid-19 και θεραπεία με μια επίσκεψη στο φαρμακείο

15/3/2022 7:35:46 μμ
Πρωτοβουλία του Biden που προκάλεσε αντιδράσεις από τους γιατρούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από την προηγούμενη εβδομάδα, πολίτες των ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το φαρμακείο για τεστ Covid-19 και εφόσον βγουν θετικοί να πάρουν κατευθείαν την αντι-ιική τους θεραπεία, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Test-To-Treat» του Joe Biden, που ήθελε να διευκολύνει την πρόσβαση στα φάρμακα Molnupiravir και Paxlovid. Η πρωτοβουλία δεν άργησε να ξεσηκώσει τις αντιδράσεις του ιατρικού συλλόγου της χώρας που με ανακοίνωσή του ανάφερε ότι «η Covid-19 είναι μια περίπλοκη νόσος και είναι επικίνδυνο να αφήνεις τέτοιες αποφάσεις σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το ιατρικό ιστορικό των ασθενών».

Ωστόσο οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους, όχι μόνο χαιρετίζουν την ιδέα, αλλά ζήτησαν η υπηρεσία να επεκταθεί στο σύνολο των φαρμακείων. Πιο αναλυτικά, το test-to treat προσφέρεται μόνο από όσα φαρμακεία διαθέτουν κλινικό χώρο και εφόσον είναι παρόν ιατρικό προσωπικό, ακολουθώντας τις οδηγίες του FDA που απαγορεύει τη συνταγογράφηση από φαρμακοποιούς.

Τώρα, ο Σύλλογος American Society of Health-System Pharmacists ζητά με επιστολή του προς τον Biden να αρθούν οι περιορισμοί, ώστε να επιτρέπεται στους ίδιους τους φαρμακοποιούς να τα γράφουν και να τα χορηγούν. «Είναι κρίμα που οι γιατροί αντιδρούν, οι φαρμακοποιοί είμαστε οι καλύτερα εκπαιδευμένοι επαγγελματίες υγείας στη διαχείριση των αλληλεπιδράσεων φαρμάκων», αναφέρουν χαρακτηριστικά εκπρόσωποι του κλάδου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)