Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Χωρίς συνταγή το χάπι της επόμενης ημέρας για τις 15χρονες Αμερικανές

1/5/2013 1:40:04 μμ
Ο FDA εγκρίνει τη διάθεση στην αγορά χωρίς συνταγογράφηση για το «Plan B One-Step», ανταποκρινόμενος σε ένα τροποποιημένο αίτημα για την κυκλοφορία στην αγορά του χαπιού αυτού.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε την Τετάρτη 1 Μαΐου ότι εγκρίνει τη διάθεση στην αγορά χωρίς συνταγογράφηση του αντισυλληπτικού της επόμενης ημέρας για τις έφηβες από 15 ετών. Η έγκριση αυτή αναθεωρεί εν μέρει απόφαση της FDA το 2011 να απαγορεύσει την ελεύθερη πώληση του αντισυλληπτικού αυτού που ονομάζεται «Plan B One-Step» για όλα τα νέα κορίτσια χωρίς όριο ηλικίας.


Η απαγόρευση αυτή ήρθη επίσης στις 5 Απριλίου από εφετείο της Νέας Υόρκης.


Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι η απόφασή της δεν έχει σχέση με την απόφαση του εφέτη. Εξηγεί επίσης ότι η απόφασή της ανταποκρίνεται σε ένα τροποποιημένο αίτημα για την κυκλοφορία στην αγορά του χαπιού αυτού, που αποτελεί μια έκτακτης ανάγκης μέθοδο αντισύλληψης, από την Teva Women's Health inc, θυγατρική της παρασκευάστριας εταιρίας Teva Pharmaceuticals Industries Ltd.


Πηγή: ygeia360.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το orforglipron λαμβάνεται μία φορά την ημέρα
Το πρώτο που μπλοκάρει την ιντερλευκίνη-23






Σχετικά άρθρα

Πέντε τύπους μη προσήλωσης στην αγωγή αναδεικνύει πρόσφατη έρευνα
Με βάση την πλατφόρμα ATLAS που συγκεντρώνει δεδομένα από 23 χώρες
Το 16% των Ελλήνων συνεχίζουν να λαμβάνουν αντιβιοτικά χωρίς συνταγή
Πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα Δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με τον Ν. Σύψα
Johnson & Johnson: Έγκριση σε καινοτόμο χάπι κατά της ψωρίασης
Το πρώτο που μπλοκάρει την ιντερλευκίνη-23
Τα πλεονεκτήματα των 5 καναλιών διάθεσης ΦΥΚ προς τους δικαιούχους
Γράφει ο Στέλιος Λιναρδάκης, CEO UNILOG S.A.