Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

AstraZeneca: Οι μελέτες στο εμβόλιο COVID-19 συνεχίζονται κανονικά
Παρά το θάνατο ενός συμμετέχοντα στη Βραζιλία
ΠΦΣ: Πώς οι φαρμακοποιοί θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού;
Ώστε να μην επιβαρυνθούν με περιττή γραφειοκρατία
Όμιλος ΣΥΦΑΚ: Το Β2Β website του αποτελεί την πλέον καινοτόμα πλατφόρμα στο χώρο
Το www.syfakb2b.gr έγινε ακόμη πιο ενημερωτικό, διαδραστικό και κερδοφόρο

Χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα μείνει η χώρα;

25/9/2013 10:01:09 πμ
Θυελλώδεις οι αντιδράσεις μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας για την αλλαγή του ρόλου του ΕΟΠΥΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος 

Μετά την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας για την περίπτωση μετατροπής του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά σε αγοραστή υπηρεσιών και τον ενδεχόμενο κίνδυνο να μείνει η χώρα χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων από τους υγειονομικούς της χώρας αλλά και από την αντιπολίτευση.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ

Σε κινητοποίηση καλούν όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού (ζητώντας την έμπρακτη συμπαράστασή τους για τη διατήρηση των Πολυϊατρείων.

Σε ανοικτή επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ (ΠΟΕ-ΕΟΠΥΥ) προς τους ασφαλισμένους, αναφέρει ότι η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να κλείσει τις Δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας και σημειώνει ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα, έστω και για μία ημέρα, να κλείσει τις Μονάδες Υγείας, στερώντας το δικαίωμα της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης σε υπηρεσίες Υγείας και ωθώντας τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα και στις ασφαλιστικές εταιρείες. Προβλέπει δε ότι «σύντομα η σημερινή συμμετοχή 15% θα αυξηθεί, γιατί θα δημιουργηθούν μονοπωλιακές συνθήκες από τους ιδιώτες παρόχους υγείας».

«Η μετάβαση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ στο ήδη καταρρακωμένο ΕΣΥ», καταλήγει η επιστολή, «θα διαλύσει το μεγαλύτερο οργανωμένο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας» και οι ασφαλισμένοι θα χάσουν δωρεάν συνταγογράφηση, δωρεάν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη, δωρεάν εξετάσεις, εμβόλια, φυσικοθεραπείες, οδοντιατρική περίθαλψη κ.ά.

ΙΣΘ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί «τον υπουργό κ. ?Αδωνι Γεωργιάδη να διευκρινίσειάμεσα με πληρότητα και ειλικρίνειατις κυβερνητικές προθέσεις για το μέλλον του συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας και να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων και συλλόγων» και δηλώνει την απόλυτη και κατηγορηματική αντίθεσή του σε οποιοδήποτε απόλυση γιατρού του ΕΟΠΥΥ και σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών από τις δημόσιες δομές υγείας.

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ

«Με τυμπανοκρουσίες τον δημιούργησαν, τώρα με πανηγυρικό τρόπο ουσιαστικά τον καταργούν» σχολιάζει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάνουν λόγο για «παραπλανητικές δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη περί δημιουργίας ενιαίου φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας» που ουσιαστικά σημαίνουν το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, τη διαθεσιμότητα χιλιάδων εργαζομένων και την παράδοση των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε μεγάλες επιχειρήσεις υγείας, με περαιτέρω επιβάρυνση των ασθενών.

Παράλληλα δε προτείνει ότι «η λύση στα προβλήματα του συστήματος υγείας στην αναβάθμιση και επαρκή στελέχωση των σταθερών δομών του ΕΟΠΥΥ, με πλήρη λειτουργία, εξοπλισμό και στελέχωση των εργαστηρίων, με αναπροσανατολισμό της λειτουργίας των πολυιατρείων στην κατεύθυνση του διευρυμένου ωραρίου και της ολοκληρωμένης λειτουργίας Κέντρων Υγείας αστικού τύπου.»

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Νέα έκθεση από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Θετική εισήγηση του ΕΜΑ για χορήγηση σε ασθενείς με σοβαρές αναπνευστικές επιπλοκές της Covid-19


Σχετικά άρθρα

Όλα τα φάρμακα μετφορμίνης πρέπει να ελέγχονται για νιτροζαμίνες
Με απόφασή του, ο ΕΜΑ ζητά από όλους τους ΚΑΚ δοκιμές στα σκευάσματα
CHMP: H δεσλοραταδίνη της Ratiopharm GmbH να γίνει ΜΗΣΥΦΑ
Η επιτροπή συνιστά επίσης την έγκριση δέκα νέων φαρμάκων στην Ευρώπη
Ε.Ε.: Εξασφάλισε δόσεις από το εμβόλιο της Janssen
Η σύμβαση αφορά την προμήθεια εμβολίων για 200 εκατομμύρια άτομα
Για γάντια, μάσκες και φάρμακα η Ευρώπη εξαρτάται από τρίτες χώρες
Κάτι που είναι αδιανόητο, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΣΦΕΕ Μ. Χειμώνα