Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Χορήγηση εμβολίου κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων

26/8/2008
Τι ισχύει για το Ι.Κ.Α.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου (2008-2009) το εμβόλιο κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) θα διατίθεται από τις μονάδες υγείας του Ιδρύματος μετά τη διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας.

Μέχρι τις 15-9-2008, όσες ασφαλισμένες του ΙΚΑ (ηλικίας 12-15) επιθυμούν να προβούν στον εμβολιασμό, μπορούν να το προμηθευτούν από ιδιωτικό φαρμακείο άνευ συμμετοχής, μετά από συνταγογράφηση από γιατρό παιδίατρο ή γυναικολόγο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Στις μονάδες Υγείας που δεν υπάρχουν ειδικοί γιατροί (παιδίατροι ή γυναικολόγοι), και μόνο σε αυτές, μπορούν οι διευθυντές των μονάδων Υγείας ή οι προϊστάμενοι Υγειονομικών Υπηρεσιών, οι ελεγκτές, οι παθολόγοι και οι γενικοί γιατροί να συνταγογραφούν το εμβόλιο, επισυνάπτοντας γνωμάτευση ειδικού γιατρού. Τα στοιχεία του ειδικού γιατρού και η ημερομηνία της σχετικής γνωμάτευσης θα αναγράφονται στη συνταγή. Δεν επιτρέπεται η αναγραφή άλλου φαρμακευτικού σκευάσματος στην ίδια συνταγή. Οι προϋποθέσεις θα εξετάζονται από ελεγκτή γιατρό του Ιδρύματος, ο οποίος υποχρεούται να θεωρεί τις συνταγές και να καταγράφει όλα τα στοιχεία (όνομα, Α.Μ. ασφαλισμένου, ηλικία, ονομασία εμβολίου κτλ.) σε ειδική για το σκοπό αυτό κατάσταση, προκειμένου το ΙΚΑ να έχει επαρκή επιδημιολογικά και στατιστικά στοιχεία.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Επωμιζόμαστε το βάρος μιας φοροδιαφυγής που δεν μας αφορά», επισημαίνουν τα μέλη του ΦΣΑ






Σχετικά άρθρα

Απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου ζητούν οι φαρμακοποιοί της Αττικής
«Επωμιζόμαστε το βάρος μιας φοροδιαφυγής που δεν μας αφορά», επισημαίνουν τα μέλη του ΦΣΑ
ΠΦΣ: «Η απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών έχει αποτέλεσμα»
Απάντηση στις πρόσφατες διαμαρτυρίες των φαρμακαποθηκαρίων
ΦΣΘ: Η 19η εθελοντική αιμοδοσία στις 4 Δεκεμβρίου 2023
Οδηγίες για τους αιμοδότες
Οι ανάγκες, τα κενά και οι ελλείψεις στη φαρμακευτική εκπαίδευση
Αποτυπώνονται στη νέα έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας