Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ηνωμένο Βασίλειο: Εκατοντάδες φαρμακεία κάνουν τεστ έναντι του κορονοϊού στο κοινό

17/7/2020 1:25:00 μμ
Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν σθεναρά τη διεξαγωγή τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σχεδόν 500 φαρμακεία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρουν τώρα υπηρεσία ελέγχου για τη νόσο COVID-19 με ταχέα τεστ αντισωμάτων, σύμφωνα με το pharmaceutical-journal. com. Πρόκειται για τεστ που ανιχνεύουν τα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης IgM (με ακρίβεια 96,7%) και IgG (με ακρίβεια 98,3%), τα οποία πραγματοποιούνται μόνο από επαγγελματίες υγείας και δεν πωλούνται στο κοινό.

Ο φαρμακοποιός που εκτελεί την υπηρεσία ενημερώνει στον πελάτη του ότι η διεξαγωγή του τεστ δεν αποτελεί ένδειξη ανοσίας ή διάγνωσης της ασθένειας και οι πελάτες διαβεβαιώνουν ότι επιθυμούν να εξεταστούν από το επαγγελματία υγείας/φαρμακοποιό της κοινότητάς τους. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η αλυσίδα φαρμακείων «Well Pharmacy» δήλωσε πως υποστηρίζει σθεναρά τη διεξαγωγή τεστ αντισωμάτων COVID-19 στα φαρμακεία, ωστόσο προς το παρόν δεν παρέχει την υπηρεσία αυτή στους πελάτες της, καθώς ακολουθεί οδηγίες από το Φαρμακευτικό Συμβούλιο που δεν συνιστά τη χρήση των τεστ που δίνουν γρήγορα αποτελέσματα, καθώς υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία για την ακρίβειά τους.

Εν τω μεταξύ το υπουργείο Υγείας της χώρας και φορείς δημόσιας υγείας της Αγγλίας έχουν ξεκινήσει τις προσλήψεις 2500 εθελοντών επιστημόνων για να αξιολογήσουν τα τεστ αυτοδιάγνωσης COVID-19 που μπορούν να γίνουν κατΆ οίκον, τα οποία λειτουργούν με μικρό δείγμα αίματος (όπως αυτά του σακχαρώδη διαβήτη). Η έρευνα αυτή αναμένεται να καταλήξει σε αποτελέσματα έως τα τέλη του καλοκαιριού 2020, όσον αφορά τόσο την αποτελεσματικότητά τους όσο και την ευκολία στη χρήση τους από το κοινό.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024