Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ηνωμένο Βασίλειο: Εκατοντάδες φαρμακεία κάνουν τεστ έναντι του κορονοϊού στο κοινό

17/7/2020 1:25:00 μμ
Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν σθεναρά τη διεξαγωγή τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σχεδόν 500 φαρμακεία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρουν τώρα υπηρεσία ελέγχου για τη νόσο COVID-19 με ταχέα τεστ αντισωμάτων, σύμφωνα με το pharmaceutical-journal. com. Πρόκειται για τεστ που ανιχνεύουν τα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης IgM (με ακρίβεια 96,7%) και IgG (με ακρίβεια 98,3%), τα οποία πραγματοποιούνται μόνο από επαγγελματίες υγείας και δεν πωλούνται στο κοινό.

Ο φαρμακοποιός που εκτελεί την υπηρεσία ενημερώνει στον πελάτη του ότι η διεξαγωγή του τεστ δεν αποτελεί ένδειξη ανοσίας ή διάγνωσης της ασθένειας και οι πελάτες διαβεβαιώνουν ότι επιθυμούν να εξεταστούν από το επαγγελματία υγείας/φαρμακοποιό της κοινότητάς τους. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η αλυσίδα φαρμακείων «Well Pharmacy» δήλωσε πως υποστηρίζει σθεναρά τη διεξαγωγή τεστ αντισωμάτων COVID-19 στα φαρμακεία, ωστόσο προς το παρόν δεν παρέχει την υπηρεσία αυτή στους πελάτες της, καθώς ακολουθεί οδηγίες από το Φαρμακευτικό Συμβούλιο που δεν συνιστά τη χρήση των τεστ που δίνουν γρήγορα αποτελέσματα, καθώς υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία για την ακρίβειά τους.

Εν τω μεταξύ το υπουργείο Υγείας της χώρας και φορείς δημόσιας υγείας της Αγγλίας έχουν ξεκινήσει τις προσλήψεις 2500 εθελοντών επιστημόνων για να αξιολογήσουν τα τεστ αυτοδιάγνωσης COVID-19 που μπορούν να γίνουν κατΆ οίκον, τα οποία λειτουργούν με μικρό δείγμα αίματος (όπως αυτά του σακχαρώδη διαβήτη). Η έρευνα αυτή αναμένεται να καταλήξει σε αποτελέσματα έως τα τέλη του καλοκαιριού 2020, όσον αφορά τόσο την αποτελεσματικότητά τους όσο και την ευκολία στη χρήση τους από το κοινό.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μαζί με άλλα 11 νέα φάρμακα που συνιστά ο ΕΜΑ
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών






Σχετικά άρθρα

Αναταράξεις στη φαρμακευτική αγορά από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Παραμένει στρατηγικός στόχος αλλά πιθανώς με νέους κανόνες
Σε εκκρεμότητα η εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τα ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο
Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών