Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ημικρανία: Το 65% των ασθενών «χάνει» τη ζωή του πονώντας

9/9/2022 5:14:35 πμ
Αποκαλυπτικές έρευνες με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη νόσο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μεγάλη έρευνα για την ημικρανία πραγματοποίησε η European Migraine & Headache Alliance/EMHA, με σχεδόν 3.400 συμμετέχοντες από 10 χώρες, ενώ αντίστοιχη έρευνα είχε πραγματοποιήσει και ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος. Τα αποτελέσματα των δύο ερευνών ήταν αποκαλυπτικά.

Σύμφωνα με την ελληνική έρευνα:
Το 35% των πασχόντων με ημικρανία χάνει 1-2 μέρες από τη δουλειά του το μήνα, το 10% χάνει 3-5 μέρες το μήνα και το 6% πάνω από 5 μέρες κάθε μήνα. Επίσης στο 70% των ασθενών, ο περίγυρός τους δεν καταλαβαίνει πως η ημικρανία δεν είναι απλός πονοκέφαλος, το 65% δηλώνει πως «χάνει» τη ζωή του πονώντας και το 55% έχει άγχος για την επόμενη κρίση.

Η διάγνωση και η θεραπεία παρουσιάζουν διαφορές ανάμεσα στην ΕΕ

Η έρευνα της ΕΕ έδειξε ότι Φινλανδία και Ελλάδα ήταν οι δύο χώρες όπου οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να συμβουλευτούν εξαρχής νευρολόγο, γεγονός αναμφισβήτητα θετικό. Όμως το 49% των συμμετεχόντων χρειάστηκε να περιμένει πάνω από 3 χρόνια για να λάβει θεραπεία. Οι πρώτες θεραπείες που λαμβάνονται είναι γενικά αναλγητικά. Στη συνέχεια, συνταγογραφούνται τριπτάνες (78%). Το Botox είναι δυστυχώς μια ανεπαρκώς συνταγογραφούμενη θεραπεία (11%). Η πολυφαρμακία επίσης είναι συχνή και έχουν αναφερθεί πολλαπλοί συνδυασμοί φαρμάκων. Τα κύρια εμπόδια των ασθενών σε νέες θεραπείες όπως η πρόσβαση κατά του CGRP, είναι ότι οι γιατροί δεν τα αναφέρουν (26%), δεν καλύπτονται από το σύστημα υγείας (25%) ή οι ασθενείς δεν είναι ακόμη επιλέξιμοι για θεραπεία (25%) αν και αυτές οι θεραπείες μπορεί να έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διαφημίζει το φάρμακο κατά της ημικρανίας
Έρευνα από το «'Αλμα Ζωής» και το LabHTA






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"