Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ημικρανία και άλλες κεφαλαλγίες

6/10/2021 3:58:07 μμ
Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσει κάθε ασθενής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια νέα πηγή εύληπτης και έγκυρης επιστημονικής πληροφόρησης για όλες τις μορφές κεφαλαλγίας είναι πλέον διαθέσιμη στους ασθενείς, τα οικεία τους πρόσωπα, αλλά και το ευρύ κοινό, φιλοδοξώντας να καλύψει ένα σημαντικό κενό συγκεντρωτικής ενημέρωσης για τη διαχείριση και τη θεραπεία των κεφαλαλγιών. Πρόκειται για το βιβλίο «Ημικρανία και άλλες κεφαλαλγίες», που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος.

Το βιβλίο, που διατίθεται δωρεάν από το Σύλλογο ως e-book και αναδεικνύει τη σημαντική επίπτωση των νευρολογικών αυτών νόσων στην ποιότητα ζωής των ασθενών και καταρρίπτει ευρέως διαδεδομένες εσφαλμένες αντιλήψεις, όπως ότι η ημικρανία είναι απλά ένας δυνατός πονοκέφαλος ή ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί θεραπευτικά. Υπογραμμίζεται ότι τη συγγραφική ομάδα απαρτίζουν ιατροί νευρολόγοι με εξειδίκευση και εμπειρία στην αντιμετώπιση των κεφαλαλγιών, με κύριο συγγραφέα τον Δρ. Μιχαήλ Βικελή Νευρολόγο, Επιστημονικό Σύμβουλο του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος.

Ως «υποτιμημένη πάθηση», τόσο από τους ασθενείς όσο και από την ιατρική κοινότητα, χαρακτήρισε την ημικρανία, η Αικατερίνη Κουρούδη, Πρόεδρος Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου, ενώ ο Δρ. Δημήτριος Φιλίππου, Πρόεδρος του ΕΟΦ, αναφέρθηκε στον ρόλο του ΕΟΦ ως Οργάνου που ελέγχει και εποπτεύει τη διεξαγωγή των κλινικών μελετών για την ημικρανία στην Ελλάδα, ώστε οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στις νέες θεραπείες που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή τους. Για τη διασφάλιση της πρόσβασης ωστόσο, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η ενδυνάμωση και η εκπαίδευση των ασθενών, ώστε να είναι σε θέση να διεκδικούν την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα.

Ακολούθως τη σημασία της ορθής ενημέρωσης του ασθενούς ανέλυσε ο κύριος συγγραφέας και επικεφαλής της επιμέλειας του συνόλου του περιεχομένου του βιβλίου, Δρ. Μιχαήλ Βικελής, επισημαίνοντας ότι στην ημικρανία και τις κεφαλαλγίες γίνεται ουσιαστικά συνδιαχείριση του προβλήματος από τον ασθενή και τον γιατρό.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους