Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Ημερίδα ΣΦΕΕ-EFPIA με στόχο μία καλύτερη ζωή για όλους τους ασθενείς

12/2/2019 4:36:14 μμ
Μόνο με τη συνεργασία των δύο μερών μπορεί να γίνει καλύτερη διαχείριση των νόσων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ενίσχυση της επικοινωνίας και της συνεργασίας της φαρμακοβιομηχανίας και των ενώσεων ασθενών αποτελεί κοινό αίτημα των δυο μερών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρώτης κλειστής διαδραστικής ημερίδας που συνδιοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και Συνδέσμων (EFPIA). Τόσο οι εκπρόσωποι των ενώσεων ασθενών όσο και οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας τόνισαν ότι κρίνεται απαραίτητη η ανταλλαγή ιδεών, η δημιουργία διαύλων αμφίδρομης επικοινωνίας και η ενίσχυση της συνεργασίας φαρμακοβιομηχανίας και ενώσεων ασθενών.

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, σημείωσε ότι «ο ασθενής είναι στο επίκεντρο της καθημερινής μας προσπάθειας & φροντίδας, γεγονός που μας προτρέπει σε εμβάθυνση της συνεργασίας μας με τις ενώσεις ασθενών σε μία σειρά πεδίων, όπως η κλινική έρευνα και ανάπτυξη, αλλά και οι καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ασθενών και του γενικού κοινού.

Ασθενείς και φαρμακοβιομηχανία πρέπει να βρίσκονται σε μακροχρόνια αγαστή συνεργασία, με πλήρη διαφάνεια και εμπιστοσύνη». Κλείνοντας ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ υπογράμμισε πως «οι ενημερωμένοι ασθενείς αντιμετωπίζουν καλύτερα τη νόσο τους, ενώ μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων, στη βελτιστοποίηση των θεραπευτικών εκβάσεων και στη μεγιστοποίηση του οφέλους από την υγειονομική δαπάνη.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν