Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ημερίδα για τα βιοομοειδή φάρμακα διοργανώνει ο ΕΟΦ

20/11/2018 10:21:59 πμ
Απευθύνεται σε επαγγελματίες της υγείας και εκπροσώπους ασθενών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), και συγκεκριμένα το Τμήμα Αξιολόγησης Βιολογικών Φαρμάκων διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Κανονιστικό πλαίσιο Βιοομοειδών στην Ευρώπη».

Η ημερίδα θα λάβει χώρα την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, στην αίθουσα "Καββαδίας-Καζάζης" του Ε.Ο.Φ. (Μεσογείων 284), στις 11.00-15.00.

Η ενημέρωση απευθύνεται σε επαγγελματίες της υγείας και εκπροσώπους ασθενών και εστιάζει στις βασικές αρχές που διέπουν την ανάπτυξη των βιοομoειδών, τις απαιτήσεις για την έγκρισή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ρόλο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), καθώς και τις πηγές πληροφόρησης για τα βιοομοειδή ως βασικό εργαλείο για τον επαγγελματία της υγείας και τον ασθενή.

Το πρόγραμμα

Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος του Ε.Ο.Φ. Αικατερίνη Αντωνίου, αν. καθηγήτρια Φαρμακολογίας, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Μαρία Ορφανού, φαρμακοποιός & αν. προϊσταμένη Διεύθυνσης Αξιολόγησης ΕΟΦ & μέλος STAMP EU.


Θα ακολουθήσουν οι εξής ομιλίες:

  • Βιολογικά & Βιοομοειδή φαρμακευτικά προϊόντα / Θεόδωρος Καραμπίνας, Βιολόγος, MSc Τμήμα Αξιολόγησης Βιολογικών Ε.Ο.Φ. & μέλος Blood Products Working Party EMA.
  • Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο βιοομοειδών / Παναγιώτα Τσαντίλη, Φαρμακοποιός, PhD στο Τμήμα Αξιολόγησης Βιολογικών Ε.Ο.Φ. & μέλος Biosimilars Working Party EMA, Biologicals Working Party EMA.
  • Ιδιαιτερότητες στην τεκμηρίωση & αξιολόγηση των βιοομοειδών / Αστέριος Τσιφτσόγλου, καθηγητής Φαρμακολογίας ΑΠΘ, πρόεδρος ΕΣΕ Β΄ Ε.Ο.Φ., μέλος Biologicals Working Party EMA & Μέλος Committee of Advanced Therapies, EMA.
  • Σύνοψη-παρούσα κατάσταση / Α. Ρομποτή, φαρμακοποιός, PhD, προϊσταμένη του Τμήματος Αξιολόγησης Βιολογικών Ε.Ο.Φ. & μέλος Committee of Advanced Therapies, EMA

Δήλωση συμμετοχής

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής, αποστέλλοντας το ειδικό έντυπο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: biologicals@eof.gr έως τις 28 Νοεμβρίου 2018.
Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι σε περίπτωση υπερκάλυψης των θέσεων, η εκδήλωση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, την ίδια ώρα. Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με απαντητικό email.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου