Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Ηλίας Χαλιγιάννης: "Τα φαρμακεία μπορούν να ενισχυθούν με ευρωπαϊκά κονδύλια"

8/2/2017 10:30:44 πμ
Πρόταση του προέδρου του Φ.Σ. Ροδόπης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 

Τις προσπάθειες των φαρμακοποιών ώστε να πείσουν την κυβέρνηση για την από κοινού διεκδίκηση κοινοτικών κονδυλίων (ΕΣΠΑ), παρουσίασε στους συναδέλφους του ο ταμίας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πρόεδρος του Φ.Σ. Ροδόπης, Ηλίας Χαλιγιάννης.


Η παρουσίαση του έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου, η οποία είχε και ενημερωτικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με όσα είπε ο κος Χαλιγιάννης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος είναι σε επαφή με την κυβέρνηση, την οποία προσπαθεί να πείσει να υιοθετήσει τις προτάσεις του για διεκδίκηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ με απώτερο στόχο φυσικά την αναβάθμιση του φαρμακείου, αλλά και της παρεχόμενης φαρμακευτικής περίθαλψης.


Εφόσον τελικά γίνουν διεκδικήσεις και ληφθούν χρήματα, αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ψηφιακή αναβάθμιση των φαρμακείων, την επιμόρφωση του προσωπικού, αλλά και την ενημέρωση του κοινού γύρω από θέματα που άπτονται της φαρμακευτικής περίθαλψης μέσα από σχετικές καμπάνιες.

Στην εκδήλωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου, Κώστας Λουράντος. Μεταξύ άλλων ο κος Λουράντος έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης στηλιτεύοντας τη συνολική πολιτική που ασκεί στον τομέα της Υγείας και υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν έχει να κάνει με τη δημοσιονομική επιτροπεία, αλλά με «εγχώριες» επιλογές.


ΠΗΓΗ: www.xronos.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από το 1 εκατ. ασθενών, μόνο οι 48 χιλιάδες έχουν πρόσβαση στις σύγχρονες τεχνολογίες
Στα ύψη και πάλι η υπερφορολόγηση της φαρμακοβιομηχανίας






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους