Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Χιλιάδες πολίτες στην 1η μεγάλη δράση που οργάνωσαν φαρμακοποιοί

16/5/2022 7:43:35 μμ
Το «Μαζί μια Αγκαλιά» θα γίνει θεσμός τα προσεχή χρόνια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με το σκεπτικό ότι τα φαρμακεία δεν ανήκουν στη σφαίρα των εμπορικών καταστημάτων αλλά αποτελούν τον πρώτο συνδετικό κρίκο του πολίτη με τη συμβουλευτική και τις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας, ενώ ταυτόχρονα κατευθύνουν επιστημονικά τους ασθενείς, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας σε συνεργασία με τον ΠΦΣ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκλήρωσαν την εβδομάδα δράσεων «Μαζί μια Αγκαλιά» για πρώτη φορά.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν εντυπωσιακή και ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τους διοργανωτές να έχουν αποφασίσει να καθιερώσουν αυτές τις δράσεις και τα προσεχή χρόνια. Ειδικότερα, από τους χιλιάδες πολίτες και παιδιά που συμμετείχαν σε μια σειρά από δράσεις, 1.649 έκαναν εγγραφή δίνοντας τα στοιχεία τους, ενώ εκατοντάδες από αυτούς συμμετείχαν στην αιμοδοσία αλλά και ως εθελοντές δότες οργάνων στον ΕΟΜ.

Οι επισκέπτες συμμετείχαν στα events, έκαναν το τεστ μνήμης του Συλλόγου Alzheimer, παρακολούθησαν τις πρώτες βοήθειες του Ερυθρού Σταυρού, τις ενημερωτικές ταινίες μικρού μήκους, χόρεψαν στην πλατεία zumba που οργανώθηκε από το Σύλλογο Ατόμων με Αυτισμό, εκπαιδεύτηκαν στη χρήση συσκευών, πραγματοποίησαν μια ευχή στο «make a wish», ενώ πολλά ήταν και τα σχολεία της περιοχής που με κάλεσμα του «Χαμόγελου του Παιδιού» πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο χώρο και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους ειδικούς επιστήμονες.

Χιλιάδες παιδιά παράλληλα συμμετείχαν σε δράσεις και παιχνίδια που είχαν οργανωθεί από το Σύλλογο. Τα παιδιά είχαν εντελώς δωρεάν την ευκαιρία να παίξουν στην υπέροχη παιδική bubble land που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτά και μαζί με τους γονείς τους απόλαυσαν τα διαδραστικά σκετσάκια, τη μασκότ ντυμένη χάπι από την καμπάνια «Μη γίνεσαι γιατρός του εαυτού σου», τη μουσική συναυλία και τις γυμναστικές επιδείξεις που διοργανώθηκαν.

«Απώτερος σκοπός μας ήταν να φανεί σε όλη την τοπική κοινωνία πως τα φαρμακεία δεν είναι εμπορικά καταστήματα, έχουν και πολλές άλλες διαστάσεις με την κυριότερη αυτή της προαγωγής και τη προάσπισης της Δημόσιας Υγείας», τόνισε μιλώντας στο f.daily o πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας, Θανάσης Κουτσούκης. 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο






Σχετικά άρθρα

Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024