Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Χιλιάδες ευρώ χάνονται στα φαρμακεία από τις απάτες

28/2/2022 12:54:39 πμ
Πώς οι δράστες αποσπούν χρήματα από τους λογαριασμούς των φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Μόδα» έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα οι τηλεφωνικές απάτες σε φαρμακοποιούς, με τους δράστες να καταφέρνουν να αποσπούν χιλιάδες ευρώ από τους λογαριασμούς τους.

Η πιο ακραία περίπτωση είναι το ποσό των 46 χιλιάδων ευρώ που έχασε φαρμακοποιός στο Αγρίνιο. 'Αγνωστοι προσποιήθηκαν τους λιμενικούς που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν μάσκες και αντισηπτικά, κάνοντας μάλιστα και παζάρια στις τιμές, σύμφωνα με τον τοπικό τύπο. Προκειμένου να επιβεβαιωθεί η παραγγελία, ζήτησαν από το φαρμακοποιό τους ηλεκτρονικούς κωδικούς της τράπεζάς του και έτσι του τράβηξαν όλα τα χρήματα από το λογαριασμό του. 

Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα φροντίζουν να ενημερώνουν τους φαρμακοποιούς για αυτά τα περιστατικά. Οι δράστες ισχυρίζονται συνήθως ότι εκπροσωπούν σώματα ασφαλείας, το ΓΕΣ, super markets ή άλλα καταστήματα με τις παραγγελίες να αφορούν κυρίως προϊόντα που σχετίζονται με την Covid-19, ενώ υπενθυμίζουμε ότι στη Θεσσαλονίκη οι επιτήδειοι είχαν επικαλεστεί ακόμα και τον Σύλλογο, ζητώντας τα IBAN των φαρμακοποιών. 

Στη Λάρισα το φαινόμενο έχει ξεκινήσει πριν από περίπου ένα μήνα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο τέτοιες κλήσεις δέχτηκαν όλα τα εφημερεύοντα φαρμακεία της περιοχής, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Θάνος Κουτσούκης στο larissanet.gr. Καλεί μάλιστα τους φαρμακοποιούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και στα email που λαμβάνουν με μεγάλες παραγγελίες, όταν δεν γνωρίζουν τους αποστολείς.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο