Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Healthcare Business Awards 2022: Τιμήθηκαν επιχειρήσεις, φορείς και προσωπικότητες

24/10/2022 2:26:19 μμ
Για την προσφορά τους στην υγεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα και με την παρουσία των δύο Γενικών Γραμματέων του υπουργείου Υγείας, κ.κ. Μάριου Θεμιστοκλέους και Ιωάννη Κωτσιόπουλου, καθώς και του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη, η η τελετή απονομής των Healthcare Business Awards 2022 για 7η συνεχή χρονιά, από το Health Daily και τη BOUSSIAS


Tα Healthcare Business Awards επιβραβεύουν τις επιχειρήσεις, τους φορείς, τους συλλόγους ασθενών και τους οργανισμούς του κλάδου της Υγείας για τις βέλτιστες πρακτικές, τις καινοτόμες δράσεις, τις αναπτυξιακές και επενδυτικές πρωτοβουλίες, τις συνέργειες, καθώς και τις πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.




Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Aξιολόγησης, Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), δήλωσε: «Οι σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στον χώρο της υγείας, όπως η πρόσφατη πανδημία Covid-19, κατέστησαν σαφές ότι οι παγκόσμιες πολιτικές και στρατηγικές θα πρέπει να θέτουν ως προτεραιότητα την επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία, ειδικά στον τομέα της υγείας. Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ πολύ σημαντικό τον θεσμό των HBA, καθώς επιβραβεύει καινοτόμες δράσεις, αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, συνέργειες μεταξύ επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας και έχουν ως στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και την κοινωνική προσφορά».


Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν:

  1. Στον Γιώργο Γαρίνη, καθηγητή Βιολογίας, την Δρ. Εύη Γουλιελμάκη και τη Δρ. Μαρία Τσεκρέκου, Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, για την ανακάλυψη που έκαναν αναφορικά με τον ρόλο της πρωτεΐνης ΧΑΒ2, η οποία εμπλέκεται, μεταξύ άλλων, στην επιδιόρθωση γενετικών βλαβών.
  2. Στη Φωτεινή Λεομπίλλα, Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνική Υγείας του Δήμου Αθηναίων, "Αθηνά-Υγεία", Αντιπρόεδρο του ΚΕΘΕΑ, για τον αγώνα της για τη δημιουργία του μοναδικού στην Ελλάδα Ξενώνα Αστέγων Χρηστών και του Υπνωτηρίου Αστέγων στην Αθήνα, καθώς και για τον πολυετή αγώνα της για την υποστήριξη και απεξάρτηση.
  3. Στην Παρασκευή Φεϊζίδου, Νοσηλεύτρια, Προϊσταμένη ΜΕΘ του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», για τον 30ετή αγώνα της σε παιδιατρική ΜΕΘ, με αναρίθμητα περιστατικά, καθώς και τον αγώνα της μέσα στον κορονοϊό για τους διασωληνωμένους ασθενείς.

Σημαντικές ήταν οι διακρίσεις της Bristol Myers Squibb Ελλάδας, του ΙΑΣΩ Παίδων, του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης Αττικής, του Ινστιτούτου Πληροφορικής, Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας, της ΗΔΙΚΑ – OTE Group – BYTE, του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών και Ενηλίκων «Η Καρδιά του Παιδιού», καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής" που κέρδισαν Platinum βραβεία.


Η τελετή ολοκληρώθηκε με τις απονομές των κορυφαίων διακρίσεων. Το ΙΑΣΩ βραβεύτηκε ως κορυφαίο νοσοκομείο, οι εταιρείες ΗΔΙΚΑ – OTE Group – BYTE, έλαβαν κορυφαία διάκριση για έργο τους στον τομέα Digital Health και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Ινστιτούτο Πληροφορικής διακρίθηκε ως κορυφαίο πανεπιστήμιο/ερευνητικό κέντρο.


Πέρα από τις παραπάνω τιμητικές διακρίσεις, απονεμήθηκαν βραβεία σε Οργανισμούς, Επιστημονικούς Φορείς, Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Υγείας, για την προσφορά τους, τις καινοτόμες δράσεις και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σε όλο το φάσμα της Υγείας.


Χορηγός των ΗΒΑ 2022 ήταν το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), ενώ την Αιγίδα τους στη φετινή διοργάνωση έδωσαν οι: Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και HL7 Hellas. Media Partner των βραβείων ήταν η εταιρεία PHOCUS.


Δείτε αναλυτικά τους νικητές σε κάθε κατηγορία στο https://www.healthcareawards.gr/

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

18/4/2024 2:42:20 πμSupplement Awards 2024
Διοργανώνονται για 4η συνεχόμενη χρονιά από την BOUSSIAS events
Έρευνα από το «'Αλμα Ζωής» και το LabHTA






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της