Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Χάρτα Κοινωνικής Πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής»

14/4/2022 4:07:13 μμ
Προσκαλούνται όλοι οι φορείς και οι πολίτες στη διαμόρφωση μίας κοινωνικής συμμαχίας για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η κοινωνική πρωτοβουλία «Ανάσα Ζωής», που υλοποιεί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία με την υποστήριξη της Johnson & Johnson, προσκαλεί θεσμούς, φορείς, οργανισμούς υγείας αλλά και όλους τους πολίτες να γίνουν μέλη μιας κοινωνικής συμμαχίας για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα, συνυπογράφοντας τη Χάρτα Κοινωνικής Πρωτοβουλίας. 

Πρόκειται για ένα έγγραφο ηθικής δέσμευσης όλων των μερών, με το οποίο δεσμεύονται να συμβάλουν στη δημιουργία μιας κουλτούρας πρόληψης του καρκίνου του πνεύμονα, παροτρύνοντας την προληπτική εξέταση και ενθαρρύνοντας τη διακοπή του καπνίσματος.

«Στο υπ. Υγείας, στηρίζουμε κάθε δράση πρόληψης και έχουμε υιοθετήσει ένα εθνικό πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου. Χαίρομαι λοιπόν για τη στήριξη που δίνουν ως συνοδοιπόροι σε αυτό το εθνικό πρόγραμμα, η Χάρτα της κοινωνικής πρωτοβουλίας και η "Ανάσα Ζωής", ενθαρρύνοντας τη διακοπή του καπνίσματος και τις προληπτικές εξετάσεις των πνευμόνων γενικά και του καρκίνου του πνεύμονα ειδικότερα. Εύχομαι και άλλοι φορείς να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση ενός πλαισίου που μας αφορά όλους», δήλωσε η αν. υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Ο Γρηγόρης Καρέλος, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, Βαλκάνιων και Ισραήλ, Johnson & Johnson Καταναλωτικά Προϊόντα, τόνισε: «Υπερήφανα στηρίζουμε αυτήν τη σημαντική προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης και υπευθυνότητας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, ενθαρρύνοντας τους συμπολίτες μας να προχωρήσουν στη διακοπή του καπνίσματος με τα κατάλληλα βοηθήματα διακοπής, όπως προϊόντα υποκατάστασης νικοτίνης, τα οποία πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες οριστικής διακοπής από την πρώτη κιόλας βδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε τη δημόσια υγεία, η οποία αποτελεί κύρια προτεραιότητα της Johnson & Johnson».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της