Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Χαμηλοσυνταξιούχοι: Δεν ισχύει η πλήρης απαλλαγή για τη συμμετοχή στα φάρμακα

2/12/2024 2:23:01 μμ
Ζητούν από την κυβέρνηση να εφαρμοστεί ο νόμος για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων με σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό καταγγέλλει πως η κυβέρνηση καταπατά τον νόμο που ψηφίστηκε το 2020 και προβλέπει την πλήρη απαλλαγή των δικαιούχων του ΕΚΑΣ από τη συμμετοχή τους στη φαρμακευτική δαπάνη. 


«Ο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι που ήταν και δικαιούχοι του ΕΚΑΣ να επιβαρύνονται υπέρμετρα από τη συμμετοχή που πληρώνουν στα φάρμακά τους και μάλιστα ενώ πρόκειται για χαμηλοσυνταξιούχους», αναφέρουν. 


Ζητούν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τη νομοθετική πρόβλεψη για την απαλλαγή των χαμηλοσυνταξιούχων από τη δαπάνη για την αγορά φαρμάκων, την επιστροφή από τον ΕΟΠΥΥ των χρημάτων που κρατήθηκαν για φαρμακευτική δαπάνη από 1/1/2020, καθώς και την πλήρη επαναφορά του ΕΚΑΣ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μέσω νέου νόμου που αφορά το ΤΕΑ
Στελέχη του ΕΟΦ συναντήθηκαν με τον Κύπριο υπουργό Υγείας






Σχετικά άρθρα

Συμφωνία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Στη σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στοχεύει η κυβέρνηση
200% δασμούς στα γενόσημα ανακοίνωσε ο Τραμπ
Η πολιτική θα ξεκινήσει το 2028
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας & Κύπρου στον τομέα του φαρμάκου
Στελέχη του ΕΟΦ συναντήθηκαν με τον Κύπριο υπουργό Υγείας
ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν χιλιάδες παράνομα συμπληρώματα διατροφής
Στην υπόθεση εμπλέκονται φαρμακείο και εταιρεία στην Αττική