Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η τεχνητή νοημοσύνη συμμετέχει και στην έκδοση συνταγών

8/1/2026 3:52:22 μμ
Ένα μοναδικό project δοκιμάζεται τώρα στη Γιούτα των ΗΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένα ίσως μοναδικό στο είδος του σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για την έκδοση επαναλαμβανόμενων συνταγών θέτει σε πιλοτική εφαρμογή η Γιούτα. Το σύστημα εργάζεται αυτόνομα και βοηθά τους χρόνια πάσχοντες να ανανεώνουν τα φάρμακά τους ταχύτερα και οικονομικότερα, καθώς δεν επισκέπτονται γιατρό, με τους φαρμακοποιούς να συμμετέχουν στην εκτέλεση συνταγών, σύμφωνα με άρθρο στο healthcareitnews.com.

 

Η πλατφόρμα, που αναπτύσσεται από την εταιρεία Doctronic, μελετάται από την Πολιτεία προκειμένου να εξακριβωθεί αν τηρεί τα πρωτόκολλα ασφαλείας, αν και κατά πόσο συμβάλλει στην καλύτερη και ταχύτερη παροχή φροντίδας μειώνοντας τις καθυστερήσεις και τα κόστη, αν βελτιώνει την εμπειρία και τη συμμόρφωση των ασθενών στην αγωγή αλλά και τη ροή εργασιών σε ιατρεία και φαρμακεία.

 

Δεδομένου ότι περίπου το 80% των συνταγών αφορούν τους χρόνια πάσχοντες και ότι η μη συμμόρφωση στην αγωγή αποτελεί κύριο παράγοντα αρνητικών αποτελεσμάτων για την υγεία, η Γιούτα φιλοδοξεί μέσω αυτού του συστήματος να ισορροπήσει την καινοτομία με την ασφάλεια των ασθενών, δηλώνει εκπρόσωπος της Doctronic.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όσες εκτελέστηκαν θα αποζημιωθούν, διαβεβαίωσε το υπουργείο
Ενημέρωση και για τα χρονοδιαγράμματα υποβολών και πληρωμών






Σχετικά άρθρα

29 ΜΗΣΥΦΑ με νέες χονδρικές τιμές
Από τη Haleon και τη LEO
Νέα υπηρεσία φαρμακείου για τη διάγνωση του καρκίνου του οισοφάγου
Με ειδικά τεστ στα βρετανικά φαρμακεία
Εκτελούνται συνταγές με εμβόλια απευαισθητοποίησης με χρήση στοιχείων τιμολογίου
Νέα δυνατότητα στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης
Απ. Βαλτάς: Πρόταση για τη συμμετοχή των φαρμακοποιών στις κλινικές μελέτες
Στο βήμα της ημερίδας του ΕΟΦ για τη φαρμακευτική πολιτική