Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα

Parapharm International: Οι παστίλιες Pulmoll βελτιώθηκαν
Με τις προσθήκες νέων δραστικών συστατικών οι γεύσεις απογειώνονται
Ηνωμένο Βασίλειο: Οι φαρμακοποιοί θα νομιμοποιηθούν να εμβολιάσουν το κοινό για την COVID-19
Μπορεί να εγκριθούν εμβόλια που δεν θα έχουν πάρει πλήρη άδεια
Διαμαρτυρίες στα φαρμακεία για τα αντιγριπικά και τα αντιβιοτικά;
Τι πρέπει να απαντά ο φαρμακοποιός, σύμφωνα με τον Απόστολο Βαλτά

Η Σύγχρονη Τέχνη συναντά τη Ναΐφ Τέχνη στην Ύδρα

18/9/2018 5:16:53 μμ
Συλλογή Οικογένειας Δρ. Πάνου Κορωνάκη-Rohlf
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο 2oς Παγκόσμιος Πόλεμος μόλις έχει τελειώσει, αφήνοντας πίσω του τα τραγικά του αποτελέσματα.


Στην κατεστραμμένη Γερμανία, οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν στο σκοτάδι, ίχνη ελπίδας και επιβίωσης για το μέλλον. Το ζεύγος Anne και Richard Rohlf , θύματα του πολέμου και αυτοί, βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον και ιδρύουν μαζί με τους αδελφούς Braun, με σκληρή δουλειά και όραμα την πρώτη στον κόσμο βιομηχανία ξυριστικών μηχανών BRAUN με έδρα την μεταπολεμική φτωχή πόλη της Γερμανίας Walldürn. Δίνουν σε εκατοντάδες οικογένειες μία νέα ευκαιρία να πατήσουν στα πόδια τους και να ονειρευτούν με αισιοδοξία το μέλλον. Προσφέρουν συνεχώς στους ασθενέστερους κατοίκους της περιοχής, βοήθεια με αδιάκοπο ανθρωπιστικό έργο.


Ιδιαιτέρως στις ευαίσθητες ηλικίες των μικρών παιδιών, των ηλικιωμένων και υποστηρίζοντας ταλαντούχους καλλιτέχνες της περιοχής, κυρίως μέσω του κοινωφελούς ιδρύματος «Richard & Anne Rohlf Stiftung».


Ταυτόχρονα μαγεύονται από την τέχνη η οποία καθαρίζει τη σκόνη και τη ρουτίνα της καθημερινότητας, κάνοντας τον άνθρωπο να ξεχνάει τα προβλήματά του, να βλέπει τη ζωή πιο καθαρά, χαρίζοντάς του ομορφιά, ηρεμία, ευτυχία, γαλήνη και αισιοδοξία.


Τους μαγεύει ο Αμερικανός Alexander Calder (1898-1976 ) ο «πρόδρομος της κινητικής τέχνης», διάσημος για τα τρισδιάστατα κινούμενα γλυπτά του και τη ζωγραφική του. Ο Ισπανός Antoni Tapies (1923-2012 ), ο «ποιητής της ύλης» που πειραματίστηκε με διάφορα υλικά εντάσσοντας στα έργα του τα «απόβλητα του πολιτισμού» όπως ο ίδιος έλεγε, σπάγκους, κουρέλια, άχυρα, χώμα, χαρτιά.


Ο Ισπανός Joan Vila Casas (1920-2007 ), ο σημαντικός εκπρόσωπος της αφηρημένης τέχνης της δεκαετίας του '50. Ο Ούγγρος Victor Vasarely (1906-1997) με την κινητική τέχνη, την «αναπαράσταση της κίνησης και του χρόνου σε επίπεδες επιφάνειες».


Ο Γερμανός γλύπτης με το ατσάλι και το γυαλί Victor Bonato (1934). Η Γερμανίδα γλύπτρια με τα ατσάλινα γλυπτά Gertrude Reum (1926-2015), κ.α.


Η μεγάλη αγάπη της Anne και του Richard Rohlf εστιάζει επίσης στην Ναΐφ Τέχνη και συγκεκριμένα στη μοναδική και ιδιαίτερη τεχνική του λαδιού στην ανάποδη πλευρά του γυαλιού που δημιουργεί μια μοναδική και μαγική ποιότητα στην αντανάκλαση.


Τους μαγεύουν οι μεγάλοι δάσκαλοι, εκπρόσωποι αυτής της Ναΐφ Σχολής, οι Κροάτες Ivan Generalic ( 1914-1992 ), Dragan Gazi (1930-1983 ), Ivan Lackovic ( 1932-+2004 ), κ.α.


Ο Έρωτας για την Ελλάδα και την Ύδρα της Anne (1922-2018 ) και του Richard (1920-1979 ) Rohlf δεν θα σβήσει ποτέ.


«Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΝΑΙΦ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ»: 28 Έργα, 20 Καλλιτεχνών από 8 Χώρες του Κόσμου.


Συλλογή Οικογένεια Δρ. Πάνου Κορωνάκη-Rohlf


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ: 12/09/2018 – 21/07/2019.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μπορεί να εγκριθούν εμβόλια που δεν θα έχουν πάρει πλήρη άδεια


Σχετικά άρθρα

Έκθεση Ζωγραφικής του 'Ακη Κορωνάκη:
Εγκαίνια στις 19/9 στη Δημοτική Πινακοθήκη - Παλιό Δημαρχείο Γλυφάδας
Νέα έκδοση:
Ανθολόγιο γνωμικών από τους Δρ. Πάνος Κορωνάκης Rohlf & Μαρία Μπατζίνη
Η Θεατρική Ομάδα Ψυχικού ανεβάζει το έργο
Η σκηνοθεσία είναι του φαρμακοποιού Βασίλη Παπαπέτρου