Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα


Η σημασία του σωστού ντεμακιγιάζ

20/6/2017 3:48:30 μμ
Πώς γίνεται σωστά και ποια προϊόντα είναι τα κατάλληλα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 

Ο απλός καθαρισμός του προσώπου ή αλλιώς ντεμακιγιάζ αποτελεί το βασικότερο κομμάτι στην καθημερινή περιποίηση του δέρματός μας. Ο επιφανειακός καθαρισμός του προσώπου πρέπει να γίνεται πρωί- βράδυ με ιδιαίτερη επιμέλεια, και όχι μόνο πριν την τοποθέτηση του μακιγιάζ. Το ντεμακιγιάζ είναι μία διαδικασία που ακολουθείται για να απομακρύνουμε τη λιπαρότητα, τα προϊόντα του make up,τους ρύπους αλλά και τις σκόνες της ατμόσφαιρας. Δίνει δροσιά και ανακούφιση στο δέρμα, καθώς το βοηθάει να αναπνεύσει δίνοντάς του μία ωραία και υγιή εμφάνιση. Παράλληλα, προετοιμάζει την επιφάνειά του για να δεχτεί τα προϊόντα του μακιγιάζ τα οποία αν τοποθετηθούν απευθείας σε ακάθαρτο πρόσωπο θα δώσουν μία εικόνα "βαριά" και λιπαρή στο δέρμα.

Κατά την διάρκεια της φροντίδας, οι κινήσεις μας θα πρέπει να είναι απαλές και ήρεμες ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις περιοχές των ματιών, των χειλιών και του λαιμού.


Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τον απλό καθαρισμό του δέρματος είναι το γαλάκτωμα καθαρισμού, τα σαπούνια, τα λάδια και οι κρέμες καθαρισμού. Η επιλογή τους εξαρτάται πάντα από τον τύπο του δέρματός μας, αφού όλα τα προϊόντα δεν έχουν τις ίδιες ιδιότητες.

Λιπαρό δέρμα

Για παράδειγμα σε ένα λιπαρό δέρμα ταιριάζει ένα γαλάκτωμα καθαρισμού με βάση το O/W που ακολουθείται από μία τονωτική λοσιόν με αλκοόλη 25-30%. Μία άλλη επιλογή για το λιπαρό δέρμα είναι και τα αφρώδη προϊόντα καθαρισμού, τα οποία όμως πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ καθώς έχουν την τάση να απολιπαίνουν υπερβολικά το δέρμα.

Ξηρό δέρμα

Για το ξηρό δέρμα μπορούμε να επιλέξουμε ένα γαλάκτωμα με βάση W/O το οποίο παράλληλα με τον καθαρισμό θα επιφέρει και ενυδάτωση μαζί με μία δροσιστική λοσιόν χωρίς αλκοόλη. Επίσης, οι λιπαρές κρέμες καθαρισμού καθαρίζουν ικανοποιητικά αυτόν τον τύπο δέρματος προσφέροντάς του την απαλότητα που στερείται.

Κανονικό δέρμα

Όσον αφορά το φυσιολογικό τύπο δέρματος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλες τις παραπάνω επιλογές, εναλλάξ. Ενώ, ο καθαρισμός του μικτού δέρματος εξαρτάται από την τάση του προς την λιπαρότητα ή την ξηρότητα που παρουσιάζει για αυτό θα διαλέξουμε κάτι ανάμεσα στο γαλάκτωμα και το σαπούνι.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται “on demand”
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών






Σχετικά άρθρα

Η εμβληματική Bepanthol Cream πρωταγωνιστεί σε… make up workshop
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion
Οι τρεις τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά του καλλυντικού το 2024
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel
«Αγάπησε το δέρμα σου και φρόντισέ το σε συνεργασία με τον δερματολόγο σου»
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της ΕΔΑΕ για τα αυτοάνοσα – αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα
Τεράστια η αύξηση πωλήσεων για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου
Σύμφωνα με τον ΠΣΒΑΚ το φαρμακείο αποτελεί το 2ο πιο δυνατό κανάλι διανομής