Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Η προσφυγική κρίση στο επίκεντρο της Ελληνοαμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

12/9/2018 12:30:54 μμ
Δωρεάν επιστημονική ημερίδα στις 16 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 H Hellenic Psychiatric Association, Inc. (HAPA, Inc.) συμμετέχει από 08 έως 16 Σεπτεμβρίου 2018, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), με φετινή τιμώμενη χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο αμερικανικό περίπτερο (Νο. 13) με την υποστήριξη της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.


Σκοπός της HAPA, Inc. είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις πρόσφατες και μελλοντικές εξελίξεις στην ψυχική υγεία, τη θεραπεία των ψυχικών παθήσεων και τις δράσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφών συμπεριλαμβανομένης της προσφυγικής κρίσης.


Σε συνέχεια της 83ης ΔΕΘ, θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο των Αθηνών, στις 16 Σεπτεμβρίου 2018, η επιστημονική εκδήλωση με τίτλο: First International HAPA Conference, υπό την προεδρία του Dr. Γεωργίου Πάγκαλου, Ψυχιάτρου-Σεξολόγου, Γραμματέα της HAPA, Inc. και International Fellow της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και του
Dr. Απόστολου Τσιάμη, Ψυχιάτρου και Συμβούλου της HAPA Inc. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν αμερικανικοί και ελληνικοί φορείς ενώ ομιλητές θα είναι καταξιωμένοι ελληνικής καταγωγής επιστήμονες από πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Διασποράς με θέμα τις "Διεθνείς Συνεργασίες με την Ελληνική Ψυχιατρική Κοινότητα".


Συγκεκριμένα, η Καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Dr Maria Lymberis, ιδρύτρια της HAPA, Inc. θα σκιαγραφήσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Ελληνοαμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας σε μια ιστορική αναδρομή παράλληλη με την εξέλιξη της σύγχρονης Ψυχιατρικής στις ΗΠΑ. Ο Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον Dr Philip Candilis, Πρόεδρος της HAPA, Inc. θα παρουσιάσει τις επιστημονικές δράσεις της συνεργασίας Ελλήνων των ΗΠΑ και της διασποράς, ανακοινώνοντας για πρώτη φορά παγκοσμίως τα μελλοντικά επιστημονικά πρωτόκολλα σχετικά με τους μετανάστες έγκλειστους ελληνικών σωφρονιστικών ιδρυμάτων. Στη συνέχεια η Επίκουρος Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Dr. 'Αννα Πολυνίκη, Ψυχίατρος και Σύμβουλος της HAPA, Inc. θα εκθέσει την εμπειρία της Κύπρου στη σύγχρονη ψυχιατρική πραγματικότητα. Τις ομιλίες θα ολοκληρώσει ο Dr Γεώργιος Καραμπουτάκης, Δικανικός Ψυχίατρος-Διαμεσολαβητής και Αντιπρόεδρος της HAPA, Inc. επισφραγίζοντας τη δυναμική παρουσία της Ελληνοαμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας στα διεθνή επιστημονικά δρώμενα.


Η ημερίδα θα κλείσει με την προβολή του ντοκιμαντέρ της Ψυχιατρικής Κοινότητας της Βόρειας Καλιφόρνια, όπου έξι ψυχίατροι ακολουθούν την ιστορία δώδεκα άλλων ψυχιάτρων. Οι συνεντεύξεις τους στηρίζονται σε ερωτήσεις σχετικά με το ποια είναι η εμπειρία του να είσαι ψυχίατρος, ποια είναι η προέλευση και η πορεία ενός ψυχιάτρου και πώς αντιλαμβάνεται ο κόσμος τους ειδικούς Ψυχικής Υγείας.


Οι ψυχίατροι εργάζονται μόνοι τους σε ιδιωτικές αίθουσες, είναι οι θεματοφύλακες των μυστικών των ανθρώπων και ήσυχα ψηλαφούν περιοχές της ανθρώπινης ψυχής, στις οποίες ελάχιστοι έχουν τις δεξιότητες, ικανότητες ή τη θέληση να φτάσουν. Όχι απλά κρατούν τις αλήθειες των ασθενών τους, αλλά και τις αλήθειες της ίδιας τους της επιστήμης. Είναι λήπτες και αναμεταδότες ιστοριών. Και γι' αυτό το λόγο και οι μόνοι που θα μπορούσαν να μας παρουσιάσουν τη δική τους ιστορία. Στο τέλος της ημερίδας αναμένεται εποικοδομητική συζήτηση με το κοινό, το οποίο θα απαρτίζεται από ειδικούς της Ψυχικής Υγείας, δημιουργώντας έτσι υπερατλαντικές γέφυρες επικοινωνίας μέσω της Hellenic American Psychiatric Association, Inc. και διευρύνοντας τους ορίζοντες των Ελλήνων επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας.

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν και θα χορηγηθούν πιστοποιητικά συμμετοχής.

Για το πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε εδώ.

 

Περαιτέρω πληροφορίες για την ΗΑΡΑ: www.hapa.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

24/4/2024 12:47:30 πμ«MSD Gives back»
Οι εργαζόμενοί της υλοποίησαν 18 εθελοντικές δράσεις σε 6 μεγάλες ελληνικές πόλεις






Σχετικά άρθρα

TikTok: Δραστικά μέτρα κατά του περιεχομένου για την απώλεια βάρους
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος
Κατανοώντας την επίδραση της αφρικανικής σκόνης στην υγεία
Συστάσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για τους πολίτες
AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη