Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η Pfizer αγοράζει τρία αντιβιοτικά της AstraZeneca

24/8/2016 4:16:44 μμ
Συμφωνία 1,5 δισ. δολαρίων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer εξαγόρασε τα δικαιώματα και μέρος της δραστηριότητας τριών αντιβιοτικών της AstraZeneca στην τιμή των 1,575 δισ. δολαρίων σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η Pfizer θεωρεί πως αυτή η κίνηση θα ενισχύσει την ομάδα των παλιότερων φαρμάκων της καθώς ορισμένα έχουν χάσει την προστασία της πατέντας τους.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τρία εγκεκριμένα αντιβιοτικά και δύο φάρμακα που βρίσκονται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών. Παράλληλα η Pfizer αποκτά το δικαίωμα να πουλά αυτά τα φάρμακα σε αγορές εκτός ΗΠΑ και Καναδά.

Ο όρος της συμφωνίας είναι η Pfizer να καταβάλει στην Astra 550 εκατ. δολάρια στην αρχή και 175 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2019. Στη συνέχεια ανάλογα με τις πωλήσεις των παραπάνω φαρμάκων θα πρέπει να πληρώσει 850 εκατ. δολάρια συν τα δικαιώματα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δημιουργείται ένας νέος ελληνικός όμιλος φαρμάκων
Αυξημένα προβλέπονται τα κέρδη της το 2026, αναμένοντας 6 εγκρίσεις νέων φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Αναταράξεις στη φαρμακευτική αγορά από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Παραμένει στρατηγικός στόχος αλλά πιθανώς με νέους κανόνες
Σε εκκρεμότητα η εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τα ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο
Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών