Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Η Περιφέρεια Αττικής αναζητά εθελοντές

3/4/2020 3:24:16 μμ
Για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία για προσέλκυση εθελοντών που θα μπορούν να προσφέρουν αποκλειστικά στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ), Κερδοσκοπικού και Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σε όλο το φάσμα ειδικοτήτων και υπηρεσιών που μπορεί να χρειάζονται κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης, απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής.


Λόγω της βαρύτητας της κρίσης της πανδημίας και των αυξημένων αναγκών του χώρου της Υγείας, που εξαντλούν τα αποθέματα της χώρας σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, οι ΜΦΗ αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο υποστελέχωσης του προσωπικού τους που τυχόν θα βρεθεί θετικό στον κορονοϊό, την ώρα που χαρακτηρίζεται απαραίτητη η συνέχιση λειτουργίας τους και υπερεπείγουσα η ανάγκη φροντίδας, υποστήριξης και επιτήρησης της υγείας του ευάλωτου πληθυσμού των ηλικιωμένων και όλων των διαμενόντων σε αυτές.


Η δεξαμενή αυτή, πλαισίωσης των αυξημένων αναγκών των ΜΦΗ κατά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, θα δημιουργηθεί από απλούς ανθρώπους μέχρι πολλές ιατρικές ειδικότητες, ή και συνταξιούχους του ιατρονοσηλευτικού χώρου.


Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην Γραμμή Βοήθειας για την Πανδημία που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Αττικής στο 1110, ενώ ειδική φόρμα συμμετοχής μπορούν επίσης να συμπληρώσουν οι εθελοντές στην σελίδα της Περιφέρειας Αττικής patt.gov.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους