Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η πανδημία στρέφει τους Ευρωπαίους στην αυτοφροντίδα

23/7/2020 12:48:05 μμ
Καθοριστικός ο ρόλος των φαρμακοποιών, σύμφωνα με έρευνα της GSK Consumer Healthcare
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η πανδημία COVID-19 είχε «σημαντικό αντίκτυπο στη συμπεριφορά και τη στάση του κοινού απέναντι στην αυτοφροντίδα», σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την GlaxoSmithKline Consumer Healthcare και την Ipsos στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, η GSK δήλωσε ότι οι πολίτες των τεσσάρων χωρών, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, θεώρησαν σημαντικό να διαχειριστούν μόνοι τους την υγεία τους για να αποφορτίσουν στα συστήματα υγείας. Η Ισπανία έρχεται πρώτη με το 84% των ερωτηθέντων να συμφωνούν με αυτήν την άποψη, ενώ ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο με 77%, η Ιταλία με 75% και η Γερμανία με 63%.

Σημειώνεται ότι στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 4.400 άτομα, 1.100 από κάθε χώρα, ηλικίας 16-75 ετών.

Καθοριστικός ο ρόλος των φαρμακοποιών

Ιδιαίτερη μνεία κάνει η GSK στο ρόλο των φαρμακοποιών, η συμβολή των οποίων αυξήθηκε σημαντικά με το ξέσπασμα της υγειονομικής αυτής κρίσης.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο των Ευρωπαίων, το 36%, δήλωσε πως θα επισκεπτόταν το γιατρό, το κέντρο υγείας ή το κοντινό του νοσοκομείο για να λάβει συμβουλές σχετικά με θέματα υγείας όπως είναι ο πόνος στις αρθρώσεις ή κατά την κίνηση, οι πονοκέφαλοι , τα δερματικά εξανθήματα και το κρυολόγημα και η γρίπη.

Ωστόσο, το 41% των συμμετεχόντων στην έρευνα και από τις τέσσερις χώρες δήλωσε ότι σκοπεύουν να συμβουλεύονται τους φαρμακοποιούς πιο συχνά για συμβουλές σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των ήπιων προβλημάτων υγείας. Οι Βρετανοί, οι Ιταλοί και οι Ισπανοί ήταν πιθανότερο να συμφωνήσουν με αυτήν την άποψη, με 48%, 46% και 45% αντίστοιχα, ενώ οι Γερμανοί συμφώνησαν κατά 27%.

Πιο αναλυτικά, σχεδόν τα τρία τέταρτα των Βρετανών, το 74%, δήλωσαν ότι θα εμπιστεύονταν ένα φαρμακοποιό να τους δώσει αξιόπιστες συμβουλές και να τους βοηθήσει να διαχειριστούν την υγεία τους, και σε αυτό συναινεί το 66% των Ισπανών, το 61% των Ιταλών και το 54% των Γερμανών.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι μια άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο σε 2.035 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο για την Proprietary Association of Great Britain (PAGB) διαπίστωσε ότι σχεδόν ένα στα τρία άτομα που παλαιότερα δεν επέλεγαν το φαρμακείο για την παροχή συμβουλών σε ήπιες παθήσεις, είναι πιο πιθανό να το κάνουν τώρα, μετά την πανδημία COVID-19.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ανακοινώσεις του Χ. Καραθάνου σε εκδήλωση του ΕΦΕΧ
Τι σημαίνει αυτό για τους φαρμακοποιούς






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου