Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η παγκόσμια αγορά αναλγητικών και οι μεγαλύτεροι παίκτες

27/7/2020 4:14:17 μμ
Ειδικό αφιέρωμα του f.daily για τον πόνο και τα παυσίπονα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η παγκόσμια αγορά αναλγητικών αναμένεται να φτάσει τα 26,4 δισ. δολάρια ΗΠΑ μέχρι το 2022, σύμφωνα με μελέτη της Allied Market Research για την περίοδο 2015-2022.

Τα αναλγητικά, επίσης γνωστά ως παυσίπονα, χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ή τον περιορισμό του πόνου στο σώμα. Διακρίνονται στα μη οπιοειδή, στα οποία περιλαμβάνονται κοινά αναλγητικά όπως η παρακεταμόλη αλλά και τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη και μπορεί να είναι συνταγογραφούμενα και μη, και στα οπιοειδή, που είναι κατά πολύ ισχυρότερα και δίνονται αυστηρά μόνο με ιατρική συνταγή.

Η εμφάνιση και η μέχρι σήμερα ανάπτυξη των προϊόντων αυτών και των αντίστοιχων υπηρεσιών υγείας διαχείρισης του πόνου οφείλεται κυρίως στην αύξηση των οξέων και χρόνιων ασθενειών, καθώς και στην αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου παγκοσμίως. Στο μέλλον η ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς αναμένεται να είναι μέτρια και να στηρίζεται κυρίως στην αύξηση των καρδιαγγειακών νοσημάτων, τον καρκίνο, την αρθρίτιδα και τη γήρανση του πληθυσμού.

Παράγοντες περιορισμού της αγοράς είναι η κατάχρηση και η ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση των οπιοειδών και η απουσία ρυθμιστικών πολιτικών εκ μέρους των κυβερνήσεων. Σύμφωνα με τους αναλυτές πάντως, ο πόνος που συνδέεται με τον καρκίνο και ο νευροπαθητικός πόνος είναι τα είδη που θα ενθαρρύνουν την ανακάλυψη νέων φαρμάκων, ενώ οι πόνοι που οφείλονται σε φλεγμονές, χειρουργικές επεμβάσεις, τραυματισμούς κτλ. είναι αυτοί που συμβάλλουν στη μεγαλύτερη ζήτηση αναλγητικών φαρμάκων.

Η βασική αναπτυξιακή στρατηγική των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία των αναλγητικών είναι οι εξαγορές, ενώ η έρευνα ανέδειξε ως σημαντικούς παράγοντες της αγοράς τις εξής: Bayer AG, Novartis AG, GlaxoSmithKline PLC, Pfizer Inc., Johnson & Johnson, Reckitt Benckiser (RB), Endo Pharmaceuticals, Bristol-Myers Squibb, Eli Lilly and Company και Sanofi.
  • Διαβάστε για τον πόνο ως σύμπτωμα, τη διάγνωση και τους τρόπους αντιμετώπισής του, καθώς και για το δυναμικό συνδυασμό παρακεταμόλης & καφεΐνης για τον πόνο και τον πυρετό στο Algine της Adelco στο πρώτο μέρος του ειδικού αφιερώματος του f.daily.
  • Τα παυσίπονα στον πονοκέφαλο, τον πυρετό και τις ιώσεις αλλά και οι συμβουλές που πρέπει να δώσει ο φαρμακοποιός για το καταλληλότερο φάρμακο παρουσιάζονται στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος του f.daily, στο οποίο ακόμα ο νευρολόγος Δρ. Μιχάλης Βικελής αποκαλύπτει την αλήθεια για 5 μύθους που αφορούν τον πονοκέφαλο και συνιστά το Nurofen 400mg ως αποτελεσματική θεραπεία στην κεφαλαλγία τάσεως.
  • Ειδικά για την  ημικρανία, τη διαφορά της από τον πονοκέφαλο, τους τρόπους που την περιγράφουν οι ασθενείς, τα πρόδρομα και συνοδά συμπτώματα και για τις πιθανές φαρμακευτικές λύσεις ενημερωθείτε στο τρίτο μέρος του ειδικού αφιερώματος. 
  • Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους ιδιαίτερους ασθενείς που είναι τα παιδιά και για τη νέα επιλογή που προσφέρει το Nurofen σε μασώμενα δισκία θα τα βρείτε στο τέταρτο μέρος του αφιερώματος.
  • Στο πέμπτο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος θα βρείτε πληροφορίες για τους μυοσκελετικούς πόνους και τις λύσεις που προτείνει η Euromed με το προϊόν Rowo Flexi Forte Roll on, αλλά και για τους πόνους που προκαλεί η περίοδος στις γυναίκες με το Nurofen Express να υπόσχεται ανακούφιση σε 15'.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο