Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την υπερβολική εφίδρωση

3/11/2016 10:44:54 πμ
Πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



 

Η πρωτοπαθής εστιακή υπεριδρωσία (υπερβολική εφίδρωση) ταλαιπωρεί πολύ κόσμο, και όχι μόνο κατά τους ζεστούς ή υγρούς μήνες του χρόνου. Η αντιμετώπισή της περιλαμβάνει τα παρακάτω ομοιοπαθητικά φάρμακα:


Sulphur: Όταν ιδρώνουν υπερβολικά οι παλάμες, τα πέλματα και οι μασχάλες. Ο ασθενής έχει ζεστά και ιδρωμένα χέρια, είναι θερμόαιμος και νιώθει την ανάγκη να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες υγρών. Αισθάνεται χειρότερα όταν πλένεται ή κάνει μπάνιο, η ζέστη τού δημιουργεί φαγούρα και την ανάγκη να ξύνεται, δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο.


Calcarea carbonica: Τα χέρια και τα πόδια είναι κρύα και ιδρωμένα, και συνήθως παρατηρείται υπερβολική εφίδρωση στο στήθος και το πάνω μέρος του σώματος. Οι ασθενείς αυτού του τύπου είναι συνήθως άνθρωποι ψυχροί, πεισματάρηδες, δυσκοίλιοι, που ορέγονται συχνά αυγά (κυρίως βραστά), γάλα και τυρί. Τα μωρά παρουσιάζουν συνήθως δυσκολία με την οδοντοφυΐα τους.


Silica: Για ασθενείς που παρουσιάζουν έντονη εφίδρωση στο κεφάλι, τα χέρια, τα πόδια και τις μασχάλες. Ειδικά ο ιδρώτας των ποδιών μπορεί να είναι πολύ δύσοσμος. Οι ασθενείς αυτοί είναι ψυχροί και χωρίς ζωτική θερμότητα. Επίσης, έχουν συνήθως λευκές κηλίδες στα νύχια. Είναι σχεδόν πάντοτε διψασμένοι, ενώ τα παιδιά που χρειάζονται αυτήν τη θεραπεία είναι αδύναμα, υποχωρητικά και πολύ αγχώδη.


Lycopodium: Ενδείκνυται για ασθενείς που η εφίδρωση στα πόδια και τις μασχάλες τους είναι έντονη και κολλώδης. Η κατάστασή τους επιδεινώνεται μεταξύ 4 και 8 το απόγευμα, καθώς και με τη θερμότητα. Εξαίρεση αποτελούν ο λαιμός και το στομάχι τους που όταν υποφέρουν είναι καλύτερα με ζεστά ροφήματα. Παρουσιάζουν έντονες γαστρεντερικές διαταραχές, καούρα, μετεωρισμό και ηπατικά προβλήματα. Τα μαλλιά τους επίσης γκριζάρουν πρόωρα.


Ignatia: Η υπερβολική εφίδρωση εκδηλώνεται εντονότερα στις παλάμες. Η ignatia είναι από τις πιο παλιές θεραπείες για περιπτώσεις βαριάς θλίψης ή πένθους, και κατάλληλη για ασθενείς νευρικούς, υπερευαίσθητους, που ενθουσιάζονται εύκολα και έχουν ταχύτατα εναλλασσόμενα συναισθήματα. Σε γενικές γραμμές, ο καφές και το κάπνισμα επιδεινώνουν την κατάσταση αυτών των ανθρώπων.


Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.


Ελεύθερη απόδοση από άρθρο στο homeopathycenter.org

Το άρθρο αναδημοσιεύτηκε από : http://www.lab3.gr/

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων
Η εταιρεία επένδυσε $8,6 δισ. στην έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων το 2023






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους