Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Η οδυνηρή αρθρίτιδα στα γόνατα αυξάνει την πιθανότητα πρόωρου θανάτου

2/4/2015 2:27:51 μμ
Δεν ισχύει το ίδιο για την οστεοαρθρίτιδα στα χέρια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Γυναίκες με πόνο που σχετιζόταν με την οστεοαρθρίτιδα είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες πρόωρου θανάτου από οποιοδήποτε αίτιο και περισσότερες από τριπλάσιες πιθανότητες θανάτου από προβλήματα καρδιάς σε σχέση με όσες δεν είχαν πόνο στα γόνατα από οστεοαρθρίτιδα, ανακάλυψαν Βρετανοί ερευνητές.


Ο Dr. Stefan Kluzek, του University of Oxford, δήλωσε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ο πόνος στο γόνατο, στην οστεοαρθρίτιδα, όπως αναφέρθηκε από τις ασθενείς, σε αντίθεση με τον πόνο στο χέρι φαίνεται να είναι σημαντικός παράγοντας που οδηγεί σε πρόωρη καρδιαγγειακή θνησιμότητα και πιθανόν συνδέεται με μειωμένη κινητικότητα.

Δεν υπήρχε αυξημένος κίνδυνος πρόωρου θανάτου σε γυναίκες που είχαν πόνο οστεοαρθρίτιδας στα χέρια. Ούτε γυναίκες με αρθρίτιδα στα γόνατα (όπως έδειξε ακτινογραφία) αλλά δεν εμφάνιζαν πόνο αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία μεσήλικων γυναικών από τη Βρετανία οι οποίες παρακολουθήθηκαν για 22 χρόνια κατά μέσον όρο.
Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο World Congress on Osteoporosis, Osteoarthritis and Musculoskeletal Diseases στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Στοιχεία που παρουσιάζονται σε συνέδρια συνήθως θεωρούνται προκαταρκτικά μέχρι να δημοσιευτούν σε ιατρικό περιοδικό.

Ο Kluzek δήλωσε ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να κατανοηθεί πώς οι άνθρωποι προσαρμόζονται στον πόνο στα γόνατα και πώς οδηγούνται σε καρδιαγγειακή βλάβη.

Πηγή: www.iatronet.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μέσω της νέας πρωτοβουλίας FIPWiSE Stories
Στο πλαίσιο του Μακεδονικού Φαρμακευτικού Συνεδρίου






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Κατακόρυφη αύξηση των παράνομων φαρμάκων στην Ε.Ε.
Έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες ψεύτικα προφίλ και διαφημίσεις eshop
Νέο αντιβιοτικό για ουρολοιμώξεις μετά από 30 χρόνια εγκρίθηκε στο Ην. Βασίλειο
Αντιμετωπίζει και τα ανθεκτικά βακτήρια
Επιβεβαιώθηκε κρούσμα γρίπης H5N1 στην Αγγλία
Πρόκειται για τη λεγόμενη γρίπη των πτηνών
Ελλάδα: Καταγράφει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό σε νοσοκομειακές λοιμώξεις στην Ευρώπη
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Lancet Public Health