Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η Novo Nordisk μειώνει την τιμή ινσουλίνης σε 76 χώρες και αυξάνει τη δωρεάν διάθεσή της σε φτωχά παιδιά

17/7/2020 1:42:32 μμ
Στόχος να μειωθεί παγκοσμίως ο αριθμός των ασθενών και των επιπλοκών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Novo Nordisk ανακοίνωσε την έναρξη της νέας στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας: «Defeat Diabetes». Η στρατηγική ενισχύει τη δέσμευση της εταιρείας να παρέχει πρόσβαση σε προσιτή περίθαλψη για το σακχαρώδη διαβήτη σε ευάλωτους ασθενείς σε κάθε χώρα και να διασφαλίζει ότι κανένα παιδί δεν θα πεθάνει από το σακχαρώδη διαβήτη τύπου.
  1.  Ως πρώτο βήμα μειώνει την ανώτατη τιμή της ανθρώπινης ινσουλίνης από 4 δολάρια σε 3 δολάρια ανά φιαλίδιο σε 76 χώρες με χαμηλό και μεσαίο κατά κεφαλήν εισόδημα, οι οποίες είναι μέρος της υπάρχουσας εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας για την ινσουλίνη.
  2.  Με στόχο κανένα παιδί να μην θα πεθάνει από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, η Novo Nordisk επεκτείνει το πρόγραμμα «Changing Diabetes in Children», ώστε να συμπεριλάβει 100.000 παιδιά έως το 2030, από 25.000 σήμερα.
  3.  Επεκτείνει το πρόγραμμα «Partnering for Change» με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και του Δανέζικου Ερυθρού Σταυρού για τη βελτίωση της χρόνιας περίθαλψης για άτομα εν μέσω ανθρωπιστικών κρίσεων.
  4.  Στις ΗΠΑ ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη που χρησιμοποιούν ινσουλίνη της Novo Nordisk και έχουν χάσει την ασφάλισή τους λόγω αλλαγής στην κατάσταση εργασίας τους, λόγω της νόσου COVID-19, δικαιούνται δωρεάν προμήθεια ινσουλίνης για 90 ημέρες μέσω του Προγράμματος Βοήθειας για Ασθενείς με Διαβήτη της Novo Nordisk.
  5.  Η εταιρεία δωρίζει και στέλνει δωρεάν ινσουλίνη σε οργανισμούς που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια, όπως η UNICEF, η UNRWA και οι εταίροι του Ερυθρού Σταυρού, για έξι μήνες.
«Ο σκοπός μας να νικήσουμε το σακχαρώδη διαβήτη είναι απαραίτητος τώρα περισσότερο από ποτέ, καθώς η νόσος συνεχίζει να αυξάνεται και μάλιστα σε μια εποχή που ο κόσμος πάσχει από την πιο καταστροφική πανδημία τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Lars Fruergaard Jørgensen, Διευθύνων Σύμβουλος της Novo Nordisk. «Εκτός από την καινοτόμο ιατρική, δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε τις κοινωνίες να νικήσουν το σακχαρώδη διαβήτη επιταχύνοντας την πρόληψη ώστε να σταματήσουμε την αυξητική πορεία της νόσου παρέχοντας πρόσβαση σε προσιτή περίθαλψη σε ευάλωτους ασθενείς σε κάθε χώρα».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος






Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στον ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης
Ο Γ. Κιοσές έλαβε τις περισσότερες ψήφους για το Διοικητικό Συμβούλιο
Νέο Δ.Σ. για τον ΣΦΕΕ
Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου
ΣΥΦΑΚ: Επιτυχημένο το webinar για την αλλεργική ρινίτιδα
Διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον ΣΥΦΤΑ και τον ΣΟΦΛΑ
Ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην E.E.Φα.Μ.
Παραμένει στην προεδρία η Ντανιέλα Μάλο