Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


H MSD δημιουργεί θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα

8/6/2023 8:53:48 μμ
Οι δράσεις της αποτυπώνονται στο ESG Brochure 2022
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το θετικό αποτύπωμα της MSD στην κοινωνία, την υγεία και το περιβάλλον, επιβεβαιώνεται μέσα από το έντυπο Εταιρικής Ευθύνης (Environment Social Governance Brochure) του 2022, στο οποίο καταγράφονται όλες οι ενέργειες της εταιρείας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. 

Η εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο εστίασε το 88% των προϊόντων της στην αντιμετώπιση των 20 σημαντικότερων ασθενειών, καθώς και 12,2 δισ. ευρώ σε προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης. Αντίστοιχα στην Ελλάδα, επενδύθηκαν 4,7 εκατ. ευρώ σε κλινική έρευνα που αφορά σε μελέτες Φάσης I-II-III και IV, διπλασιάζοντας τον αριθμό των μελετών Φάσης Ι-ΙΙ-ΙΙΙ και φτάνοντας τις 11 ενεργές μελέτες Φάσης IV.

Στην Ελλάδα η MSD έχει υποστηρίξει 25 συλλόγους ασθενών και 20 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ενώ έχει πραγματοποιήσει σημαντικές δωρεές σε επιστημονικούς σκοπούς θέτοντας πάντα σε προτεραιότητα τη δέσμευσή της απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον, ενώ πολλές δράσεις αφορούσαν τη σημασία της αποφυγής του καπνίσματος και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην MSD το 48% των εργαζομένων είναι γυναίκες, 60% της ομάδας διοίκησης είναι γυναίκες και 27% των νέων προσλήψεων προέρχεται από διαφορετικούς κλάδους.

Η Agata Jakoncic, Managing Director MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, σχολίασε: «Εναρμονιζόμενοι με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, αντιμετωπίζουμε ολιστικά τα σχετικά ζητήματα. Ταυτόχρονα, καλλιεργούμε μια κουλτούρα ηθικής και διαφάνειας που αντανακλάται σε όλες μας τις ενέργειες. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες και έργα που παράγουν υπεραξία για την κοινωνία και τους ανθρώπους».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα επικεντρώνεται σε νέες κυτταρικές θεραπείες
Συμμετέχει ενεργά στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας


Σχετικά άρθρα

Τους πρωτεργάτες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας βράβευσε η ΠΕΦ
Με αφορμή την εορταστική εκδήλωση για τα 90 της χρόνια
Ιατροτεχνολογικά προϊόντα: Στα 2,3 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών στην Ελλάδα
Η κλαδική μελέτη ΣΕΙΒ αναδεικνύει την προσφορά του κλάδου στην υγεία και στην οικονομία
Ίδρυμα Novo Nordisk: Επενδύει 127 εκατ. ευρω σε νέα μονάδα έρευνας και ανάπτυξης
Θα επικεντρώνεται σε νέες κυτταρικές θεραπείες
Η Allergan Aesthetics, εταιρεία της AbbVie, ηγείται μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας
Με επίκεντρο την «Αισθητική και το Ήθος»