Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


H L'Oréal Hellas δημιουργεί μια «πράσινη» κοινότητα φαρμακοποιών

9/10/2023 8:20:16 μμ
Διοργανώνει δράσεις συνεχούς βελτίωσης των φαρμακείων μέσω του προγράμματος «Pharmacies for the Future»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία της L'Oréal Hellas φέρνει στο προσκήνιο το ρόλο του κλάδου των φαρμακοποιών στη βιωσιμότητα του πλανήτη. Ειδικότερα, η εταιρεία έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα «Pharmacies for the Future», διοργανώνοντας μια σειρά δράσεων που οδηγούν στην πράσινη πιστοποίηση των φαρμακείων σε συνεργασία με τον αναγνωρισμένο διεθνή φορέα πιστοποίησης, Bureau Veritas. Ο στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας πράσινης κοινότητας φαρμακοποιών που στηρίζουν έμπρακτα τη βιωσιμότητα μέσα από διάφορες δράσεις συνεχούς βελτίωσης στο φαρμακείο τους και οποίοι θα εξελίξουν τον κλάδο στην πράσινη ανάπτυξη.

H εταιρεία καλεί και τους καταναλωτές να κάνουν βιώσιμες επιλογές, παρέχοντας ένα Εργαλείο Σήμανσης Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού αντικτύπου στα προϊόντα της, ενώ παράλληλα έχει εγκαινιάσει πρόγραμμα επιστροφής άδειων συσκευασιών σε 18 από τα brands της, σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς. 

Η L'Oréal Hellas παράλληλα «τρέχει» μια σειρά από πολυάριθμες κοινωνικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία με διαφορετικούς ΜΚΟ, μετρώντας έως σήμερα πάνω από 17.000 επωφελούμενους, όπως: ενημέρωση γυναικών στην εμμηνόπαυση, σεξουαλική παρενόχληση, ενδοοικογενειακή βία, επαγγελματική υποστήριξη των γυναικών κ.ά.

Όλα τα παραπάνω παρουσιάστηκαν σε μια μεγάλη εκδήλωση της εταιρείας για το παγκόσμιο πρόγραμμα L’Oréal for the Future, στο πλαίσιο της οποίας η Alessandra Delfini, Γενική Διευθύντρια της L'Oréal Hellas δήλωσε: «Η κλιματική αλλαγή είναι μια επίκαιρη πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πρόσφατα έπληξαν πολλές περιοχές της Ελλάδας, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές, μας υπενθύμισαν με το πιο σκληρό τρόπο ότι ο πλανήτης μας αλλάζει και εμείς πρέπει να είμαστε εκεί για αυτόν. Όραμα μας στην L'Oréal είναι να επιταχύνουμε το μετασχηματισμό μας προς ένα μοντέλο λειτουργίας που σέβεται τα όρια του πλανήτη».

Στην εκδήλωση δόθηκε έμφαση στο μετασχηματισμό της εταιρείας ώστε -μεταξύ άλλων- έως το 2025 να έχει επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα σε όλες τις εγκαταστάσεις της και έως το 2030 να έχουν μειωθεί οι εκπομπές αερίων από τη χρήση των προϊόντων της κατά 25% (σε σύγκριση με το 2016), να ανακυκλώνει το 100% του νερού που χρησιμοποιεί στις βιομηχανικές διαδικασίες, να υπάρχει βιολογική βάση στο 95% των συστατικών της και να ανακυκλώνει το πλαστικό των συσκευασιών της.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σχετικά άρθρα

ΜΑΜ Hellas: Χρυσό βραβείο για την πιπίλα MAM Supreme
Στα Mother & Baby Awards 2024
Sobi®: Ισχυρό χαρτοφυλάκιο οδηγεί σε ισχυρές πωλήσεις
Όπως διαπιστώνεται από την έκθεση της εταιρείας για το β' εξάμηνο του 2024
Amazon Pharmacy: Ξεκινά να δραστηριοποιείται στην Ιαπωνία
Επιτρέπει και online συμβουλευτική με φαρμακοποιούς
Sanofi: Τρέχει μία από τις μεγαλύτερες καμπάνιες της ιστορίας της
Στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες