Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Η Lloyds Pharmacy βγαίνει από την αγορά των φαρμακείων

28/11/2023 12:33:34 πμ
Πούλησε όλα τα καταστήματά της
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H εταιρεία Hallo Healthcare Group, στην οποία ανήκει η αλυσίδα φαρμακείων Lloyds Pharmacy, ανακοίνωσε ότι πούλησε όλα τα καταστήματά της (1054 σε αριθμό). Αυτό σημαίνει ότι η Lloyds δεν λειτουργεί πλέον φαρμακεία και το 99% αυτών τελούν πλέον υπό νέα ιδιοκτησία. 


Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του χρόνου η αλυσίδα είχε κλείσει τα 237 φαρμακεία που λειτουργούσαν μέσα στα σούπερ-μάρκετ Sainsbury's, ενώ σύμφωνα με έκθεση του Βασιλικού Φαρμακευτικού Συλλόγου, τον Οκτώβριο του 2023 είχε 90% λιγότερα φαρμακεία σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2022.


Εκπρόσωποι συλλόγων εργαζομένων μιλούν για μια σημαντική αλλαγή στον κλάδο των κοινοτικών φαρμακείων, δεδομένου ότι η Lloyds Pharmacy ήταν η 2η μεγαλύτερη αλυσίδα της χώρας (μετά τα Boots). Το γεγονός ότι επιλέγει να «βγει» από την αγορά πρέπει να ανησυχήσει την κυβέρνηση και το NHS, καθώς όπως εξηγούν: «από το 2015, η βασική χρηματοδότηση έχει υποστεί περικοπές κατά 30% και έχει σημειωθεί καθαρή απώλεια περισσότερων από 1.000 φαρμακείων. Μόνο αυτό το ημερολογιακό έτος, σημειώθηκε καθαρή απώλεια 299 φαρμακείων. 


Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα, ο φόρτος εργασίας που σχετίζεται με τις υπηρεσίες του NHS έχει αυξηθεί απαρέγκλιτα». Το Σωματείο PDA προσθέτει πάντως ότι ένας μεγάλος αριθμός φαρμακείων έχει αγοραστεί από άλλους ιδιοκτήτες που δείχνει ότι υπάρχει ακόμα επιχειρηματικό ενδιαφέρον στον κλάδο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Convert Group
Ειδική έκδοση από την BOUSSIAS Media και «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής»


Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Λάρισας: Προκήρυξε στάση εργασίας στις 28/02
Για τον ένα χρόνο μετά το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης & ΙΔΕΕΑΦ: Τα σεμινάρια για το εργαστήριο φαρμακείου ξανά τον Απρίλιο
Δηλώστε συμμετοχή σε μία από τις δύο νέες διαθέσιμες ημερομηνίες
Επενδύονται εκατομμύρια ευρώ στα δίκτυα φαρμακείων
Ισπανική start-up τραβάει τη διεθνή προσοχή