Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


H λήψη πολυβιταμινών Centrum επιβραδύνει την απώλεια μνήμης στα άτομα άνω των 60 ετών

21/7/2023 2:19:10 πμ
Σύμφωνα με τη μελέτη COSMOS-Mind που παρουσίασε η HALEON
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Tα αποτελέσματα της COSMOS-Mind, μιας μεγάλης κλίμακας, μακροχρόνιας και τυχαιοποιημένης μελέτης, παρουσιάζει η HALEON με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. H μελέτη διενεργήθηκε από το «Brigham and Women’s Hospital» σε συνεργασία με το Wake Forest University School of Medicine και δημοσιεύτηκε στο «Alzheimer’s & Dementia» και είναι η δεύτερη κλινική μελέτη με πολυβιταμίνες που εξετάζει την επίδρασή τους στην υγεία και καταλήγει σε ανάλογα συμπεράσματα.

Το δείγμα της μελέτης αποτέλεσαν 2.262 συμμετέχοντες ηλικίας 60 ετών και άνω, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε ετήσιες αξιολογήσεις μνήμης και γνωστικής ικανότητας μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων για μια περίοδο τριών ετών. Η μελέτη COSMOS-Mind είχε ως στόχο να καθορίσει εάν η καθημερινή χορήγηση συμπληρώματος διατροφής Centrum (χρησιμοποιήθηκε η Centrum Silver με την σύνθεση που κυκλοφορεί στις HΠΑ) θα μπορούσε να ενισχύσει τη λειτουργία της μνήμης. Η έρευνα ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η ισορροπημένη διατροφή και η επαρκής πρόσληψη θρεπτικών συστατικών για την υγεία και τη διατήρηση της ποιότητας ζωής μακροχρόνια. Υπογράμμισε δε τα προβλήματα που επιφέρει μια ελλειμματική σε θρεπτικά συστατικά διατροφή στις νοητικές λειτουργίες. 

Στα σημαντικότερα ευρήματα της μελέτης περιλαμβάνονται διαπιστώσεις όπως ότι η Centrum σε καθημερινή βάση βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργία της μνήμης και οδηγεί σε αξιοσημείωτη βελτίωση της συνολικής νοητικής επίδοσης και της γνωστικής λειτουργίας. Ειδικότερα οι συμμετέχοντες παρουσίασαν σημαντικές βελτιώσεις στην επεισοδιακή μνήμη και στη γνωστική λειτουργία σε σύγκριση με όσους δεν την έλαβαν. Επιπλέον, άτομα με ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου αποκόμισαν τα μεγαλύτερα οφέλη από τη λήψη πολυβιταμίνης Centrum.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Στοχεύουν στο γονιδίωμα σύμφωνα με τον καθηγητή Χ. Βλαχόπουλο






Σχετικά άρθρα

Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»