Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα

Bayer: Καμπάνια που «σπάει» τα ταμπού
Για την προώθηση αντισυλληπτικού προϊόντος που αντιμετωπίζει τη μεγάλη αιμορραγία της περιόδου
Νέα δεδομένα για την καταναλωτική συμπεριφορά
Τι χρειάζονται σήμερα οι καταναλωτές; 18ο Ελληνικό Συνέδριο Κορυφής στην Εξυπηρέτηση Πελατών

Η κυτταρίτιδα στο σώμα / Η ανάγκη - Αντιμετώπιση - Τα προϊόντα και τα συστατικά τους.

1/3/2007
Ο όρος κυτταρίτιδα μάλλον είναι ατυχής, αφού δεν πρόκειται για φλεγμονή αλλά για εναπόθεση «παραγεμισμένων» λιποκυττάρων σε διάφορα σημεία του σώματος. Στις γυναίκες εμφανίζεται συχνότερα και σε περισσότερα σημεία του σώματος...
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΠροσοχή!

Πριν από την αγωγή κατά της κυτταρίτιδας, πρέπει πρώτα να εξεταστεί η κατάσταση των αρτηριών, των φλεβών και της λέμφου των πασχόντων, οι πιθανές ανωμαλίες του μεταβολισμού των σακχάρων και των λιπιδίων, καθώς και η κατάσταση του θυρεοειδούς.

Στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, εκτός από την αγωγή με τα κατάλληλα προϊόντα, πρέπει να φροντίζουμε και την πρόληψη της φλεβικής στάσης, που επιτυγχάνεται με ανύψωση των ποδιών, φυσική άσκηση και αποφυγή των στενών ρούχων.Η ανάγκη

Ο όρος κυτταρίτιδα μάλλον είναι ατυχής, αφού δεν πρόκειται για φλεγμονή αλλά για εναπόθεση «παραγεμισμένων» λιποκυττάρων σε διάφορα σημεία του σώματος.

Στις γυναίκες εμφανίζεται συχνότερα και σε περισσότερα σημεία του σώματος (γλουτούς, μηρούς, υπογάστριο, γόνατα, στήθος).

Στους άνδρες παρατηρείται πιο σπάνια, σε μεγαλύτερη ηλικία, και σε λιγότερα σημεία του σώματος (υπογάστριο, δελτοειδείς μύες, τράχηλος).

Εκτός από το αισθητικό πρόβλημα που δημιουργεί με την εμφάνισή της, υπάρχει και κίνδυνος δημιουργίας χρόνιας φλεβικής στάσης, στο τελευταίο της στάδιο (παγκυτταρίτιδα).

Αρα είναι απαραίτητη η αντιμετώπισή της. Τα ειδικά προϊόντα, σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπος διαβίωσης (άσκηση, όχι καθιστική ζωή) και διατροφής, αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση για τη μείωσή ή και την εξάλειψή της σε κάποιες περιπτώσεις.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας γίνεται με τους εξής τρόπους:

• Καθημερινή χρήση ειδικών προϊόντων για τη βελτίωση της υφής του δέρματος.
• Φυσική άσκηση.
• Μαλάξεις για τη διέγερση της λιπόλυσης.
• Διακοπή και αποφυγή καπνίσματος.
• Δίαιτα, με περιορισμό λιπών, υδατανθράκων και αλκοόλ για μείωση του τοπικού πάχους.
• Φάρμακα όπως διουρητικά, εκχυλίσματα θυρεοειδούς βραχείας διάρκειας. Αυτά χορηγούνται μόνο όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη, και κατόπιν εντολής γιατρού.
• Ενεσοθεραπεία που γίνεται μόνο από ειδικούς επιστήμονες ((και με ενέσιμο υλικό που περιέχει προκαΐνη, μουκοπολυσακχαρίδια και κουμαρίνη-ρουτίνη.))

Οι δύο τελευταίες αγωγές αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας (φαρμακευτική αγωγή και ενεσοθεραπεία) γίνονται μόνο από ειδικούς γιατρούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται φάρμακα, χωρίς ιατρική εντολή και παρακολούθηση.

Τα προϊόντα και τα συστατικά τους

Δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων και φαρμακευτικών ουσιών για τη λύση στο πρόβλημα «κυτταρίτιδα».

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατατάσσονται ως εξής:

Υδρο-αλκοολούχες γέλες (gel), με δραστικό συστατικό την καφεΐνη, που χρησιμοποιούνται δύο φορές την ημέρα για τον περιορισμό των λιπωδών κυττάρων.
Κρέμες ή γέλες, με φυσικά συστατικά όπως εκχυλίσματα φυκιών, ρούσκο, garcinia, ιπποκάστανο, κισσό, σημύδα, που η χρήση τους γίνεται δύο φορές την ημέρα.
Σαπούνια ειδικά για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, που περιέχουν συστατικά όπως φύκια, guarana, αμύγδαλο, αγριοκάστανο.
Λάδι για μασάζ κατά της κυτταρίτιδας με βάση αιθέρια έλαια όπως τζοτζόμπα/jojoba, καλέντουλα.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διατίθενται με συνταγή για τη διακοπή του καπνίσματος


Σχετικά άρθρα

Εμμηνόπαυση και καλοκαίρι: Οδηγίες για τη φροντίδα του δέρματος
Από τη Δέσποινα Αρναούτογλου, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Master Αισθητικής Ιατρικής, Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης
Ακμή: Μπορούν τα προβιοτικά να τη θεραπεύσουν;
Γράφει ο Δρ Χρήστος Στάμου, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Προϊόντα για τα μαλλιά: Πόσο απαραίτητα μας είναι;
Έρευνα από το γερμανικό Σύνδεσμο Καλλυντικών & Αρωμάτων δίνει την απάντηση
ΠΣΒΑΚ: Οι e-πωλήσεις καλλυντικών μετά την πανδημία
Η ανοδική αύξηση θα συνεχιστεί