Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Χ. Καραθάνος: Ανοίγει το δρόμο για πλήρη εμβολιασμό στα φαρμακεία

23/11/2022 6:51:31 μμ
Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούνται οι πολίτες, ανέφερε στο Συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια σημαντική δήλωση για τους εμβολιασμούς στα φαρμακεία έκανε στο χαιρετισμό του στο 6ο Συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ «Αύριο ένα νέο επάγγελμα: Η υπεραξία του φαρμακείου στη νέα εποχή», ο Χαράλαμπος Καραθάνος. Ο ειδικός Σύμβουλος Φαρμακευτικής Πολιτικής του υπουργείου Υγείας είπε χαρακτηριστικά πως το υπουργείο στηρίζει το φαρμακείο στην παροχή δράσεων πρόληψης και ο ίδιος θεωρεί δυνατό οι φαρμακοποιοί να διεξάγουν εμβολιασμούς Covid-19 με τα νέα, μονοδοσικά εμβόλια (που συντηρούνται στα ψυγεία των φαρμακείων) ή με τα αναμενόμενα διπλά εμβόλια γρίπης και Covid-19. Όπως είπε, αυτό θα γλιτώσει την πολιτεία από τα έξοδα των εμβολιαστικών κέντρων και θα απαλλάξει τους επαγγελματίες υγείας που έχουν αποσπαστεί από τα νοσοκομεία και το στρατό για αυτόν το σκοπό.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος σε πρακτικές για τις οποίες πρέπει να πιστοποιηθεί ο φαρμακοποιός είπε: «Ο φαρμακοποιός μπορεί να βοηθάει στην ενεσοθεραπεία με τις αναλγητικές ενέσεις, που έτσι κι αλλιώς κάνουμε, αλλά και να βοηθάει τον ασθενή ή τον πολίτη να τις κάνει στο φαρμακείο της γειτονιάς του από το να τρέχει σε πρωτοβάθμια κέντρα υγείας ή σε μεγάλα νοσοκομεία και να ταλαιπωρείται. Οι φαρμακοποιοί, σχεδόν όλοι, έχουμε πιστοποιηθεί για να κάνουμε τον εμβολιασμό για τη γρίπη και άλλες τέτοιες πράξεις, και ουσιαστικά θα πρέπει να νομοθετηθεί η πλήρης ανοσοθεραπεία, άρα να ενισχύσουμε και να βοηθήσουμε τον πολίτη».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας
Στόχος να μοιράζονται δίκαια στους φαρμακοποιούς


Σχετικά άρθρα

Αναπτύχθηκε ρομπότ-φαρμακείο που λειτουργεί πλήρως αυτόνομα
Χορηγεί φάρμακα, ενώ επιτρέπει τη συμβουλευτική με τον φαρμακοποιό
30cm νερό & ατελείωτα στρώματα λάσπης στα φαρμακεία της Μαγνησίας
Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων
ΠΦΣ: Θα στηρίξει και με δικά του κονδύλια τα πλημμυρισμένα φαρμακεία
Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας