Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


H K. Σακελαροπούλου στέλνει το δικό της μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης

17/11/2022 2:40:42 πμ
Μέσω του εμβολιασμού της έναντι της γρίπης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και το προσωπικό του Προεδρικού Μεγάρου, εμβολιάστηκαν κατά της εποχικής γρίπης και του πνευμονιοκόκκου και έστειλαν μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης των λοιμώξεων. Η συμβολικού χαρακτήρα δράση ήταν πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ). 

Η Κ. Σακελαροπούλου σε ανάρτηση στο Instagram της Προεδρίας αναφέρει ότι: «Η μάχη της επιστημονικής κοινότητας για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, όπως κατέδειξε και το εμβόλιο κατά του Covid-19, είναι διαρκής. Ο καθένας μας, με το παράδειγμά του, μπορεί να συμβάλει σε αυτή, προς όφελος όλης της κοινωνίας». Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στέλιος Λουκίδης επισήμανε ότι «η ευρεία εφαρμογή του εμβολιασμού κατά της γρίπης θα έχει θετικό αντίκτυπο στο σύστημα υγείας με άμεσο τρόπο, μειώνοντας τις εισαγωγές από γρίπη στα νοσοκομεία αλλά και με έμμεσο, αποκλιμακώνοντας τις υπηρεσίες υγείας σε φάση που η πανδημία παραμένει ενεργή».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

O FDA ενέκρινε τη χρήση του στα άτομα ηλικίας από 18 ετών
Για την προστασία του ενήλικου πληθυσμού άνω των 65 ετών από την πνευμονιοκοκκική νόσο






Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας
Μια ιστορία δύναμης από τη Novo Nordisk
«Μαζί για έγκαιρη διάγνωση, πρόσβαση και υποστήριξη»
Το μήνυμα των ασθενών με Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες
Π.Ο.Υ. Ευρώπης: Τα 3/4 των κρατών-μελών χρησιμοποιούν εργαλεία ΑΙ στην υγεία
Σύμφωνα με την πρώτη του σχετική έκθεση