Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Η ινσουλίνη Τresiba κυκλοφορεί πλέον και στην Ελλάδα

10/9/2014 12:23:43 μμ
Xορηγείται άπαξ ημερησίως και έχει εξαιρετικά μακράς διάρκειας δράση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Η ινσουλίνη Degludec (εμπορική ονομασία Tresiba), η οποία ανακαλύφθηκε και αναπτύχθηκε από τη Novo Nordisk, είναι μια θεραπεία βασικής ινσουλίνης που χορηγείται άπαξ ημερησίως με εξαιρετικά μακράς διάρκειας δράση άνω των 42 ωρών και εξαιρετική ευελιξία στη χορήγηση αφού, αν υπάρξει ανάγκη ή αν χρειαστεί, η μια ένεση μπορεί να απέχει από την άλλη μεταξύ 8 και 40 ωρών αντίστοιχα, χωρίς μείωση της αποτελεσματικότητας και χωρίς κίνδυνο εμφάνισης υπογλυκαιμίας σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2.

Κατά την παρουσίαση, σε διάρκεια συνέντευξης τύπου ο γενικός διευθυντής της Novo Nordisk Ελλάς κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου αφηγήθηκε την ιστορία της Novo Nordisk επισημαίνοντας ότι «η εταιρεία διαθέτει το πιο ολοκληρωμένο πορτοφόλιο προϊόντων με στόχο την βέλτιστη διαχείρηση του διαβήτη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με διαβήτη».

 Για την κυκλοφορία της ινσουλίνης Degludec στην Ελλάδα ανέφερε σχετικά: «Η κυκλοφορία της Degludec στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό βήμα για τη Novo Nordisk και τη θεραπεία του διαβήτη», ενώ συμπλήρωσε: «Θέτουμε στη διάθεση γιατρών και ατόμων με διαβήτη μια βασική ινσουλίνη που θα καλύψει πολλά από τα υπάρχοντα προβλήματα στη ρύθμιση. Η παρατεταμένη διάρκεια δράσης, η ευελιξία στη χορήγηση με χαμηλότερο κίνδυνο υπογλυκαιμίας και όλα αυτά σε ένα πραγματικά πρωτοποριακό στυλό ινσουλίνης, θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής για τα άτομα με διαβήτη».

Στη θεραπεία του διαβήτη σήμερα και στο μέλλον αναφέρθηκε ο ιατρικός διευθυντής της Novo Nordisk Ελλάς κ. Φώτης Παπαγιαννόπουλος λέγοντας χαρακτηριστικά: « Η υπογλυκαιμία αποτελεί λόγω ανησυχίας τόσο για τα άτομα με διαβήτη όσο και για τους θεράποντες ιατρούς και επιπλέον θεωρείται δαπανηρή για τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης». Και συνέχισε « Η νέα ινσουλίνη δίνει ευελιξία στους γιατρούς και τους ασθενείς. Έχει λιγότερες υπογλυκαιμίες και κυρίως νυκτερινές, χορηγείται άπαξ ημερησίως χωρίς απαραίτητα να λαμβάνεται την ίδια ώρα και έχει προφίλ δράσης μεγαλύτερο των 24 ωρών ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και τις 42 ώρες δράσης».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές
Διάκριση στο 14ο Συνέδριο της ΕΕΦαΜ






Σχετικά άρθρα

WinMedica: Καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για την «επιδημία» των καρδιαγγειακών νοσημάτων
Παρουσιάστηκαν στο 50ό ετήσιο Συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών
Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών
Μόνο 1 στις 5 νέες θεραπείες προέρχεται πλέον από την Ευρώπη
Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month
Επηρεασμένη πνευμονική λειτουργία και κακό έλεγχο του άσθματος δείχνει έρευνα της ΕΠΕ
Καταγράφεται αυξημένη χρήση κορτικοστεροειδών από το στόμα, παρά τη διαδεδομένη χρήση βιολογικών παραγόντων