Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η χορήγηση αντιβιοτικών με φυλασσόμενη συνταγή είναι κατάκτηση όλων των επιστημόνων υγείας

16/6/2020 1:12:16 μμ
Κοινό δελτίο τύπου Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε μια κοινή ανακοίνωση προχώρησαν την Παρασκευή 12 Ιουνίου ο ιατρικός και ο φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με θέμα τη χορήγηση αντιβιοτικών με συνταγή φυλασσόμενη επί διετία.

Οι Σύλλογοι, με αφορμή προφανώς την αναβολή της έναρξης ισχύος του νέου τρόπου χορήγησης αυτών των φαρμάκων, αναφέρουν ότι είναι αποφασισμένοι να συμβάλουν προς την κατεύθυνση του περιορισμού της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών και καλούν τους πολίτες να βοηθήσουν και αυτοί από τη μεριά τους στον περιορισμό της χρήσης των αντιβιοτικών μόνο εκεί που κρίνεται απαραίτητο, για το καλό όλων μας.

«Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση χορήγησης αντιβιοτικών μόνο με φυλασσόμενη επί διετία, ηλεκτρονική ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις χειρόγραφη ιατρική συνταγή, αποτελεί μια κατάκτηση όλων των επιστημόνων υγείας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ακόμα οι Σύλλογοι επικαλούνται τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης αντιβιοτικών, λόγω του κινδύνου στη δημόσια υγεία από την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών με αποτέλεσμα την ανάπτυξη ανθεκτικών μικροβίων. Δυστυχώς, η χώρα μας θεωρείται πρωταθλήτρια μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στην κατάχρηση και υπερκατανάλωση αντιβιοτικών, με τραγική συνέπεια την απώλεια εκατοντάδων ανθρωπίνων ζωών, λόγω λοιμώξεων από ανθεκτικά μικρόβια, στα υπάρχοντα διαθέσιμα αντιβιοτικά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από επικοινωνία του Απ. Βαλτά με τον Αλ. Βαρβέρη
Με στόχο να υπάρχει ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων για τις πιο σημαντικές μικροβιακές απειλές






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο