Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα


Η Γενετική Κληρονομιά των Κυπρίων

30/9/2014 10:42:37 πμ
Το DNA των λαών της Μεσογείου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Δέλτα «Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ», διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 20.00, στην «Αίθουσα Λόγου και Τέχνης», Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου).


Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Κυριάκος Κενεβέζος, Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής και Γενετικής Ανθρώπου του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  • Εμμανουήλ Καναβάκης, Καθηγητής Γενετικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Διευθυντής Εργαστηρίου Ιατρικής Γενετικής, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».
  • Νίκος Κ. Μοσχονάς, Καθηγητής Ιατρικής Μοριακής Γενετικής Διευθυντής του Εργαστηρίου Γενικής Βιολογίας Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Πατρών.
  • Γεράσιμος Α. Ρηγάτος ?μ. Επίκ. Καθηγητής Ιατρικής Επίτιμος Δρ Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Συντονίστρια της εκδήλωσης είναι η Αικατερίνη Μεταξωτού, Ομότιμη Καθηγήτρια Γενετικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακή μουσική & τραγούδια της Κύπρου από τους: Κωνσταντίνο Κίκιλη βιολί, Γιώργο Παπαϊωάννου λαούτο,
Βασιλική Κίκιλη τραγούδι και Αγγελική Κίκιλη τραγούδι.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τις τελευταίες δεκαετίες η έρευνα πάνω στα θέματα της κληρονομικότητας και του DNA έχει κάνει αλματώδη πρόοδο, κι έτσι σήμερα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την αιτιοπαθογένεια μιας σειράς σοβαρών κληρονομικών παθήσεων. Η κατανόησή μας γίνεται ολοένα και βαθύτερη, και οι γνώσεις της γενετικής μάς επιτρέπουν, από τη μία να διαγνώσουμε– ακόμη και προγεννητικά– μια κληρονομική νόσο, και από την άλλη να παρέμβουμε αποτελεσματικά στη θεραπευτική της προσέγγιση.

Η παρούσα μελέτη καταπιάνεται με μια σειρά ασθενειών που απασχολούν το σύνολο των γενετικών επιστημόνων παγκοσμίως, ωστόσο η σημασία της έγκειται κυρίως στην αποτύπωση των ιδιαιτεροτήτων της γονιδιακής δεξαμενής των Ελληνοκυπρίων. Νόσοι όπως η μεσογειακή αναιμία και η κυστική ίνωση, οι οποίες εμφανίζονται σε ιδιαίτερα υψηλή συχνότητα στην Κύπρο και στην Ελλάδα, μελετώνται με συστηματικό τρόπο, ενώ αποκαλύπτονται και εξαιρετικά ενδιαφέροντα φαινόμενα ενδημικών μεταλλάξεων.

Αναλύονται επίσης ο οικογενής μεσογειακός πυρετός, η οικογενής αιματουρία, οι κυστικές νεφροπάθειες, και άλλες παθήσεις που εμφανίζονται στον κυπριακό πληθυσμό.

Τόσο η επιστημονική πληρότητα του βιβλίου όσο και ο απλός και σαφής τρόπος παρουσίασης των κληρονομικών παθήσεων, καθιστούν το εν λόγω βιβλίο πολύτιμο για ερευνητές και ειδικούς της Γενετικής, φοιτητές που αναζητούν μια σύγχρονη προσέγγιση της κληρονομικότητας, αλλά και για κάθε έναν που ενδιαφέρεται να πλησιάσει το ζήτημα και να ενημερωθεί για τις σημερινές εξελίξεις αυτής της συναρπαστικής επιστήμης.

+194 σελίδες 17x24
Μαλακό εξώφυλλο 2014
35 εικόνες, 26 πίνακες
ΙSBN: 978-960-452-180-7
Τιμή (με Φ.Π.Α.): 30,00 ΕΥΡΩ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΒΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, τηλ. 210 6714371

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επέκταση των προϊόντων και των υπηρεσιών είναι προς όφελος των ασθενών, αναφέρει η εταιρεία
Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης της Servier Hellas για τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο






Σχετικά άρθρα

«Έρωτας και Αναπηρία!»
Εκδήλωση του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Περίπατος στην Αιόλου για την ιστορία της περιοχής και των φαρμακείων της
Διοργανώνεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute
ΣΕΦΑΡ – ΣΥΦΑΡΤ: «Ανεβάζει» παιδική θεατρική παράσταση
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου «Κάντο Αγάπη»
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Με το τραγούδι: «It’s Giving Time (The Red Cross 2100 Anthem)»