Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

«Η φωνή της ψωρίασης»

5/12/2023 11:25:40 μμ
Καμπάνια ενημέρωσης από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών «Eπιδέρμια»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Eπιδέρμια» υλοποίησε καμπάνια ευαισθητοποίησης κοινού και υποστήριξης ασθενών με τίτλο: «Η φωνή της Ψωρίασης».


Πρόκειται για μία καινοτόμο πρωτοβουλία που προσεγγίζει σφαιρικά την Ψωριασική Νόσο, παρουσιάζοντας τις διαφορετικές πτυχές της εμπειρίας των ασθενών, των φροντιστών τους και των ειδικών επιστημόνων-ιατρών. Η καμπάνια υλοποιήθηκε μέσα από 3 φάσεις, στοχεύοντας στην αποτύπωση των εμπειριών των ασθενών μέσα από το γόνιμο διάλογο, καθώς και στην εξωτερίκευση των βιωμάτων των ασθενών, με στόχο την ενδυνάμωση της φωνής τους και τη μείωση του στίγματος.

Επιπλέον, η καμπάνια συνέβαλε στην ορθή πληροφόρηση για τη νόσο και την καταπολέμηση των παρανοήσεων και των στερεοτύπων που την περιβάλλουν.


Ειδικότερα, στην πρώτη φάση της καμπάνιας, που είναι εμπνευσμένη από τον «Ψίθυρο», πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις ασθενών-μελών του Συλλόγου, οι οποίοι μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους και τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Η δεύτερη φάση, με τίτλο «Ομιλία», η φωνή των ασθενών ταξίδεψε στο διαδίκτυο με την ανάρτηση σύντομων προσωπικών ιστοριών στα social media του Συλλόγου «Επιδέρμια».

Η φωνή έγινε «Κραυγή» κατά την τρίτη φάση, με την ανάρτηση πέντε επεισοδίων podcasts στο Spotify, στο Apple Podcasts και σε άλλες πλατφόρμες. 


Χορηγοί της καμπάνιας «Η φωνή της Ψωρίασης» είναι οι φαρμακευτικές εταιρείες ΒΙΑΝΕΞ και UCB και Υποστηρικτές οι ΑbbVie, Amgen, Janssen και Leo Pharma.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εξηγεί γιατί οι ασθενείς «βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη»
Εύκολη και γρήγορη επιλογή και διαχείριση για 20+ κλαδικά Μέσα


Σχετικά άρθρα

Πάνω από 300 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως ζουν με μια σπάνια πάθηση
Ενημέρωση από την ΕΟΣ-ΣΠΑΝΟΠΑ με αφορμή την Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων
ΕΜΑ: Λιγότερο ανθεκτικά γίνονται τα βακτήρια E. Coli
Σύμφωνα με έρευνα τριών ευρωπαϊκών οργανισμών
Επισκέπτες Υγείας: Αναγκαίες δράσεις με αφορμή την έξαρση ιλαράς
Και συμβουλές σχετικά με τον εμβολιασμό
Η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη στον σχεδιασμό φαρμάκων
Καινοτόμα πλατφόρμα αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Chapman University