Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η φαρμακευτική πρακτική επεκτείνεται παγκοσμίως

17/11/2022 7:24:46 μμ
Σημαντικές αποφάσεις για το επάγγελμα του φαρμακοποιού στην Αυστραλία και στις ΗΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στη μακρινή Αυστραλία, οι φαρμακοποιοί της πολιτείας Νέα Νότια Ουαλία αποκτούν νέες αρμοδιότητες, μετά την απόφαση της τοπικής κυβέρνησης να επιτρέψει στα φαρμακεία τη συνταγογράφηση θεραπειών για ουρολοιμώξεις και τον εμβολιασμό έναντι της ηπατίτιδας Α και Β, του ιού ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας (JEV), της πολιομυελίτιδας, του τυφοειδούς πυρετού και του έρπητα ζωστήρα. Στόχος είναι η βελτίωση της πρόσβασης του κοινού σε θεραπείες και εμβόλια καθώς και η αντιμετώπιση ελλείψεων ιατρικού προσωπικού, ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που απαιτεί συγκεκριμένη εκπαίδευση των φαρμακοποιών που θα συμμετάσχουν. Ήδη έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του ιατρικού κλάδου στην περιοχή, ωστόσο αντίστοιχη δράση στην πολιτεία Κουίνσλαντ (από το καλοκαίρι του 2020) σημείωσε τεράστια επιτυχία. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της 
The Guardian Australia, oι γυναίκες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Κουίνσλαντ δήλωσαν -σε ένα υψηλό ποσοστό του 87%- πως ξεπέρασαν το πρόβλημα υγείας τους, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή τους από την υπηρεσία. Τα αποτελέσματα αυτά οδήγησαν μάλιστα στην καθολική θεσμοθέτηση της συνταγογράφησης θεραπειών για ουρολοιμώξεις στα φαρμακεία στο Κουίνσλαντ, μόλις τον περασμένο μήνα.

Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ, τα φαρμακεία της αλυσίδας CVS ανακοίνωσαν στις 15/11 πως ξεκινούν τη συνταγογράφηση θεραπείας κατά της Covid-19 σε 49 πολιτείες. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της CVS health, ο FDA αναγνώρισε τις κλινικές ικανότητες των φαρμακοποιών με την απόφασή του τον Ιούλιο του 2022 να εξουσιοδοτήσει τα φαρμακεία να παρέχουν το Paxlovid σε ασθενείς που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα φαρμακεία CVS είναι τα πρώτα που παρέχουν την υπηρεσία σε εθνικό επίπεδο.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Αντιπηκτικά & Κινολόνες: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός!
Ο φαρμακοποιός συμβάλλει στην πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών με τη βοήθεια της f-anazitisi