Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Η Ευρώπη επιταχύνει την παράδοση εμβολίων BioNTech/Pfizer

13/1/2022 4:57:03 μμ
Τι συμφώνησαν ΕΜΑ και FDA για την ανταπόκριση στην Όμικρον
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επιπλέον 20 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων BioNTech/Pfizer προστίθενται στις προγραμματισμένες παραδόσεις προς τις χώρες της Ε.Ε. το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί η επιλογή παραγγελίας άνω των 200 εκατομμυρίων δόσεων, στο πλαίσιο της τρίτης σύμβασης που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις δύο εταιρείες. Αυτή η ενέργεια καλύπτει εμβόλια προσαρμοσμένα και στη μετάλλαξη Όμικρον, σύμφωνα με την ενημέρωση της PGEU.

Η παγκόσμια αντίδραση ενάντια στη μετάλλαξη Όμικρον και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε αυτή ήταν και το αντικείμενο workshop που έγινε με επικεφαλής τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και την αντίστοιχη Υπηρεσία των ΗΠΑ (FDA) και μεταξύ ρυθμιστικών αρχών από όλον τον κόσμο και εκπροσώπων του Π.Ο.Υ. 

Όπως τονίστηκε στο workshop, ενώ τα περισσότερα διαθέσιμα δεδομένα υποδηλώνουν ότι τα εγκεκριμένα εμβόλια για την COVID-19 χάνουν την αποτελεσματικότητά τους στην ήπια νόσηση, συνεχίζουν να παρέχουν υψηλή προστασία από σοβαρή νόσο και από νοσηλεία που συνδέεται με την παραλλαγή Όμικρον.

Συμφώνησαν δε ότι για την έγκριση οποιουδήποτε ανανεωμένου εμβολίου έναντι παραλλαγών του ιού, θα απαιτούνται κλινικά δεδομένα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από κρούσματα σε νέα παιδιά στο Κεντ
Μέσω της συνεργασίας της Base.com και της Liki24






Σχετικά άρθρα

FDA: Νέα πλατφόρμα για την αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών
Συγκεντρώνει σε ένα σημείο 7 διαφορετικά συστήματα
ΕΜΑ: Δεν υπάρχουν ακόμα σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στην Ε.Ε.  λόγω του πολέμου
Οι διακοπές στις μεταφορές όμως έχουν προκαλέσει κάποια προβλήματα
Τρεις προμηθευτές διακινούν το 80% των κρίσιμων φαρμάκων στην Ε.Ε.
Τολμηρές αποφάσεις για τις ελλείψεις ζητά η Medicines For Europe
ΕΦΕΧ: Ζητά τη μετατροπή φαρμάκων σε ΜΗΣΥΦΑ
Απαιτείται σαφές νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνει ο Σύνδεσμος