Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η επιστήμη εστιάζει στις διαταραχές άγχους

6/6/2018 12:03:49 μμ
Στο 6ο Διεπιστημονικό Συμπόσιο Βελονισμού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το άγχος μπορεί να είναι κινητήρια δύναμη του οργανισμού μας όταν βρίσκεται σε ελεγχόμενα όρια. Όταν όμως δεν ελέγχεται τότε μπορεί να δημιουργήσει σωματικές ή ψυχικές παθήσεις. Μερικοί από τους τρόπους που μπορούμε να ελέγξουμε το στρες είναι με το μυαλό, τη γυμναστική, το βελονισμό, με καλό ύπνο και τεχνικές χαλάρωσης.

Το στρες δεν είναι πάντα επιβλαβές. Όταν όμως είναι επίμονο και χρόνιο μπορεί να διαταράξει οποιαδήποτε λειτουργία του οργανισμού. Επίσης μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της ζωής μας, την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα μας. Η εφαρμογή του βελονισμού στις διαταραχές του στρες, οξύ και χρόνιο, σωματικό ή ψυχικό είναι ίσως η πιο διαδεδομένη ένδειξή του. Σύμφωνα με σύγχρονες έρευνες, η κεντρική δράση του βελονισμού προκαλεί μείωση της μετάδοσης και της αντίληψης του στρες.


Στις διαταραχές του άγχους εστιάζει η επιστήμη στο 6ο Διεπιστημονικό Συμπόσιο Βελονισμού (IASY 2018) με θέμα «Science Focuses on Stress Disorders» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 9 & 10 Ιουνίου 2018. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί από σπουδαίους ομιλητές για όλα τα νέα της επιστήμης σχετικά με τη διαχείριση του στρες με φυσικούς τρόπους όπως: με βελονισμό, βιοανάδραση, ψυχικές μεθόδους, μουσικοθεραπεία, σωματική άσκηση και άλλα ενδιαφέροντα!


Γιατροί, βιολόγοι, φυσικοί και οι ψυχολόγοι από την Ελλάδα και άλλες χώρες θα συζητήσουν και αναλύσουν τους τρόπους που ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες. Ανάμεσά τους η Dr. Κωνσταντίνα Θεοδωράτου, MD, MSc, Med.Psych, AABMRC Fellowship, President of ICMART, President of SAMAG, Πρόεδρος του IASY και ο βραβευμένος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας, Διευθυντής της Πρώτης Παιδιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Χρούσος.


Οι διακεκριμένοι ομιλητές θα αναλύσουν όλες τις τεχνικές που εφαρμόζονται κλινικά και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το στρες. Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και workshops για όλες τις κλινικές εφαρμογές του βελονισμού αλλά και για ότι αφορά τις εξελίξεις στη σύγχρονη έρευνα.

Περισσότερες πληροφορίες: https://acupuncturesymposium.com/%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών






Σχετικά άρθρα

Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί