Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στα 40 Καλύτερα Πανεπιστήμια Παγκοσμίως στην Ποιοτική Εκπαίδευση
Μοιράζεται την πρώτη θέση σε Κύπρο και Ελλάδα για τη συνολική κοινωνική και οικονομική συνεισφορά του, σύμφωνα με την κατάταξη THE Impact Rankings 2022
Νέο αντιδιαβητικό φάρμακο από την Eli Lilly
Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου και το σωματικό βάρος
ΠΦΣ: Ψηφίστηκε ο τακτικός έλεγχος συνταγών και το clawback των ιατροτεχνολογικών
Στο νόμο 4931/2022 ορίζεται η έναρξη ισχύος των νέων μέτρων

Η επιστήμη εστιάζει στις διαταραχές άγχους

6/6/2018 12:03:49 μμ
Στο 6ο Διεπιστημονικό Συμπόσιο Βελονισμού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το άγχος μπορεί να είναι κινητήρια δύναμη του οργανισμού μας όταν βρίσκεται σε ελεγχόμενα όρια. Όταν όμως δεν ελέγχεται τότε μπορεί να δημιουργήσει σωματικές ή ψυχικές παθήσεις. Μερικοί από τους τρόπους που μπορούμε να ελέγξουμε το στρες είναι με το μυαλό, τη γυμναστική, το βελονισμό, με καλό ύπνο και τεχνικές χαλάρωσης.

Το στρες δεν είναι πάντα επιβλαβές. Όταν όμως είναι επίμονο και χρόνιο μπορεί να διαταράξει οποιαδήποτε λειτουργία του οργανισμού. Επίσης μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της ζωής μας, την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα μας. Η εφαρμογή του βελονισμού στις διαταραχές του στρες, οξύ και χρόνιο, σωματικό ή ψυχικό είναι ίσως η πιο διαδεδομένη ένδειξή του. Σύμφωνα με σύγχρονες έρευνες, η κεντρική δράση του βελονισμού προκαλεί μείωση της μετάδοσης και της αντίληψης του στρες.


Στις διαταραχές του άγχους εστιάζει η επιστήμη στο 6ο Διεπιστημονικό Συμπόσιο Βελονισμού (IASY 2018) με θέμα «Science Focuses on Stress Disorders» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 9 & 10 Ιουνίου 2018. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί από σπουδαίους ομιλητές για όλα τα νέα της επιστήμης σχετικά με τη διαχείριση του στρες με φυσικούς τρόπους όπως: με βελονισμό, βιοανάδραση, ψυχικές μεθόδους, μουσικοθεραπεία, σωματική άσκηση και άλλα ενδιαφέροντα!


Γιατροί, βιολόγοι, φυσικοί και οι ψυχολόγοι από την Ελλάδα και άλλες χώρες θα συζητήσουν και αναλύσουν τους τρόπους που ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες. Ανάμεσά τους η Dr. Κωνσταντίνα Θεοδωράτου, MD, MSc, Med.Psych, AABMRC Fellowship, President of ICMART, President of SAMAG, Πρόεδρος του IASY και ο βραβευμένος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας, Διευθυντής της Πρώτης Παιδιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Χρούσος.


Οι διακεκριμένοι ομιλητές θα αναλύσουν όλες τις τεχνικές που εφαρμόζονται κλινικά και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το στρες. Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και workshops για όλες τις κλινικές εφαρμογές του βελονισμού αλλά και για ότι αφορά τις εξελίξεις στη σύγχρονη έρευνα.

Περισσότερες πληροφορίες: https://acupuncturesymposium.com/%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στην έρευνα συμμετείχαν 5.000 γυναίκες σε 10 χώρες
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο από το υπ. Υγείας


Σχετικά άρθρα

Η Bristol Myers Squibb αναδεικνύεται Best Workplace 2022
Bάσει της ετήσιας έρευνας αξιολόγησης του Οργανισμού Great Place to Work®
Νέο αντιδιαβητικό φάρμακο από την Eli Lilly
Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου και το σωματικό βάρος
Roche: Δεσμεύεται να στηρίζει την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αιμορροφιλίας έως το 2028
Συνεχίζει να της παρέχει την προφυλακτική της θεραπεία σε αναπτυσσόμενες χώρες
Η ομάδα Δερματολογίας της AbbVie κατέκτησε το «χρυσό»
Στα Αριστεία της Ε.Ε.Φα.Μ.