Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Η ELPEN υλοποίησε τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην Ανατολική Αττική

13/11/2023 10:37:28 μμ
Το νέο εργοστάσιό της στην Κερατέα επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το νέο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα επισκέφθηκε το Σάββατο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με πλήθος υπουργών και άλλων θεσμικών φορέων, οι οποίοι περιηγήθηκαν στο νέο εργοστάσιο εισπνεόμενων και στερεών μορφών φαρμάκων και συναντήθηκαν με εργαζόμενους και στελέχη της ELPEN. 


Συζητήθηκαν τα οφέλη της επένδυσης στην εγχώρια παραγωγή, την εξαγωγική δραστηριότητα και την απασχόληση. Επιπλέον, συζητήθηκε αναλυτικά η επόμενη μέρα τόσο ως προς μία συνολικά βιώσιμη φαρμακευτική πολιτική με επαρκή χρηματοδότηση, όσο και ως προς τη συνέχιση του πολύ επιτυχημένου κινήτρου της κυβέρνησης για τις επενδύσεις στο πλαίσιο του RRF.


«Χαίρομαι πραγματικά πάρα πολύ που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να δω το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2019, αμέσως μετά την ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης της χώρας, με στόχο την ενθάρρυνση σημαντικών επενδύσεων από την ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία Η επόμενη ημέρα δημιουργεί προοπτικές καινοτομίας και τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουμε όχι στα φάρμακα που χρειαζόμαστε σήμερα, αλλά σε αυτά που θα δημιουργήσουμε αύριο. Κι εκεί πιστεύω ότι ως χώρα έχουμε ένα πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουμε, δεδομένου ότι έχουμε μία πολύ σημαντική εγχώρια υποδομή, με τεχνογνωσία και με δυνατότητα καινοτομίας», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.


Επιπλέον ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο brain gain αλλά και στον κεντρικό στόχο της οικονομικής πολιτικής της χώρας που είναι η προσέλκυση επενδύσεων που δημιουργούν προστιθέμενη αξία και καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας. Επίσης μίλησε για την αυτονομία της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής βιομηχανίας από άλλες χώρες (π.χ. από τις ΗΠΑ και τις χώρες της Ασίας), τονίζοντας ότι «εξάγουμε το 10% περίπου των γενόσημων φαρμάκων που καταναλώνονται συνολικά στην Ευρώπη». Συμπλήρωσε δε πως στο χώρο του φαρμάκου και της βιοτεχνολογίας η χρήση από όλο τον κόσμο των αναλυτικών εργαλείων της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να σημαίνει ότι η επόμενη μεγάλη ανακάλυψη δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα έρθει από τις μεγάλες -π.χ. αμερικανικές- φαρμακευτικές βιομηχανίες. «Γιατί να μην προκύψει από εδώ, από την ELPEN, από τη χώρα μας;», όπως είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, τόνισε ότι με τη συνεργασία της πολιτείας με την ΠΕΦ και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, θα γίνουν επενδύσεις σε προγράμματα κατάρτισης στελεχών που θα υποστηρίξουν την καινοτομία.

 


Από την πλευρά τους οι Συνδιευθύνοντες Σύμβουλοι της ELPEN, Κ. Πενταφράγκας και Θ. Τρύφων επισήμαναν: «Μέσα στην κρίση τολμήσαμε να συνεχίσουμε το επενδυτικό μας πλάνο και αυτή η επιλογή μας δικαιώθηκε. Η νέα παραγωγική μονάδα έχει τη δυνατότητα σε πλήρη λειτουργία να καλύψει περισσότερους από 6 εκατ. ασθενείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό με φάρμακα για χρόνιες παθήσεις. Στο νέο εργοστάσιο της Κερατέας δημιουργούμε 300 νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στους τομείς της παραγωγής, καθώς και της έρευνας και ανάπτυξης».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Κυκλοφορεί από την ELPEN για την αντιμετώπιση της οξείας μη επιπλεγμένης κυστίτιδας






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη