Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) εκπροσωπεί πλέον 4 εκατ. φαρμακοποιούς

21/7/2025 5:27:56 μμ
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της για το 2024
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τον απολογισμό των δράσεών της για το 2024 δημοσιεύει η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP). Σύμφωνα με αυτή, η FIP εκπροσωπεί 4 εκατ. φαρμακοποιούς σε 154 χώρες σε όλο τον κόσμο μέσω των 3665 μελών, 158 συλλόγων, 212 ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, 8 οργανισμών-παρατηρητών και 14 συμμάχων φορέων. 


Μεταξύ πολλών οροσήμων που πέτυχε η Ομοσπονδία την περσινή χρονιά περιλαμβάνονται:

  • Η προσθήκη 7 φαρμακευτικών συλλόγων και 27 ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στα μέλη της. 
  • Η υιοθέτηση στρατηγικών σχετικά με τη βελτίωση της πρόσβασης σε ασφαλή και ποιοτικά βασικά φάρμακα και ιατροτεχνολογικά προϊόντα, τη διεπαγγελματική συνεργασία και την απεξάρτηση από τον καπνό και τη νικοτίνη.
  • Η υποστήριξη των υπηρεσιών και του ρόλου του φαρμακοποιού στην παροχή φροντίδας υγείας σε υπουργούς Υγείας και υπεύθυνους χάραξης πολιτικών.
  • Η ενημέρωση φαρμακοποιών και βοηθών για πλήθος θεμάτων φαρμακευτικής πρακτικής μέσω ενημερωτικών εκδηλώσεων.
  • Η δημοσίευση εγχειριδίου για την εξέλιξη της εκπαίδευσης των φαρμακοποιών και της φαρμακευτικής επιστήμης, ώστε να οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα για την υγεία.

«Το τοπίο στην υγεία συνεχίζει να εξελίσσεται και ο ρόλος του φαρμακείου είναι πιο σημαντικός από ποτέ. Αυτή η έκθεση δεν αντανακλά μόνο τη χρονιά που πέρασε, αλλά αποτελεί και μια κλήση για δράση. Μαζί πρέπει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την εξέλιξη της φαρμακευτικής πρακτικής, να επενδύουμε στην επαγγελματική μας ανάπτυξη και να διασφαλίζουμε ότι κάθε άτομο, ανεξάρτητα από το πού ζει, έχει πρόσβαση στη φροντίδα που του αξίζει», δηλώνει στον επίλογο της έκθεσης ο πρόεδρος της FIP, Paul Sinclair.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η προσήλωση στο status quo δεν αποτελεί πλέον βιώσιμη επιλογή
Συμμετέχει και η Ελλάδα μέσω του κέντρου ΑΡΕΤΑΙΟΣ






Σχετικά άρθρα

29 ΜΗΣΥΦΑ με νέες χονδρικές τιμές
Από τη Haleon και τη LEO
Νέα υπηρεσία φαρμακείου για τη διάγνωση του καρκίνου του οισοφάγου
Με ειδικά τεστ στα βρετανικά φαρμακεία
Εκτελούνται συνταγές με εμβόλια απευαισθητοποίησης με χρήση στοιχείων τιμολογίου
Νέα δυνατότητα στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης
Απ. Βαλτάς: Πρόταση για τη συμμετοχή των φαρμακοποιών στις κλινικές μελέτες
Στο βήμα της ημερίδας του ΕΟΦ για τη φαρμακευτική πολιτική