Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η διαχείριση των κοινών λοιμώξεων του αναπνευστικού στο φαρμακείο

16/12/2021 4:07:06 μμ
Όλες οι καινούριες πληροφορίες από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία και την GSK
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένα νέο εγχειρίδιο παρέχεται στους φαρμακοποιούς όλου του κόσμου από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) με στόχο να ενισχύσει τον απαραίτητο ρόλο του κλάδου στην κατάλληλη διαχείριση των κοινών λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού.

Το εγχειρίδιο, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το «The Clean Breathing Institute» (μια επιστημονική πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από την GSK Consumer Healthcare), περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
  • Υποστήριξη της αυτοφροντίδας (χρήση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων).
  • Πρόληψη των λοιμώξεων και υποστήριξη της υγείας του αναπνευστικού (χρήση μάσκας, ρινική υγεία, αερισμός των χώρων).
  • Διαχείριση συμπτωμάτων & παραπομπή των ασθενών εφόσον απαιτείται.
  • Συμβουλευτική και εκπαίδευση των ασθενών (π.χ. στη χρήση ρινικών συσκευών και ενημέρωση για τη μικροβιακή ανθεκτικότητα).
  • Παροχή φροντίδας υγείας με ήπιες αγωγές και έγκυρη πληροφόρηση για τα φάρμακα.
«Χρειαζόμαστε μια νέα προσέγγιση που θα ενθαρρύνει τους ασθενείς να διαχειρίζονται μόνοι τους την υγεία τους, αποσυμφορίζοντας τα συστήματα υγείας. Η FIP στηρίζει τους φαρμακοποιούς στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αλλά και στην ευθύνη που έχουν να προωθήσουν την ενημερωμένη και έγκυρη αυτοφροντίδα», είπε ο Paul Sinclair, πρόεδρος του Συμβουλίου Φαρμακευτικής Πρακτικής της FIP.

Η Tess Player, παγκόσμια επικεφαλής στο Expert & Influence Marketing στην GSK Consumer Healthcare, δήλωσε: «Με την COVID-19 έχει πραγματοποιηθεί βαθύτερη έρευνα σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού και τους καλύτερους τρόπους για τον περιορισμό των συμπτωμάτων. Θέλουμε να προσφέρουμε όλη αυτή τη νέα γνώση στους φαρμακοποιούς της κοινότητας, οι οποίοι ήταν πάντα στο επίκεντρο της αυτοφροντίδας και θα συνεχίσουν να παίζουν ζωτικό ρόλο στο μέλλον των συστημάτων υγείας παγκοσμίως. ΓιΆ αυτό έχουμε δεσμευτεί να υποστηρίξουμε τις ομάδες φαρμακείων με πολύτιμο περιεχόμενο που μπορεί να τις βοηθήσει στην καθημερινή τους πρακτική, όπως αυτό το επίκαιρο και ενημερωτικό εγχειρίδιο».

Εκτός από τη διαχείριση καταστάσεων όπως είναι το κοινό κρυολόγημα, η γρίπη και η ιγμορίτιδα, το εγχειρίδιο παρέχει στοιχεία για την έκθεση σε ατμοσφαιρικούς ρύπους και την επίδρασή της στο ανοσοποιητικό που συμβάλλει στην ανάπτυξη αναπνευστικών λοιμώξεων.

Δείτε το εγχειρίδιο εδώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη