Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Η διαχείριση των ασθενών με σιδηροπενική αναιμία

2/2/2024 3:34:15 πμ
Καινούριο εγχειρίδιο για φαρμακοποιούς από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οδηγίες προς τους φαρμακοποιούς ώστε να προλαμβάνουν αλλά και να διαχειρίζονται τα συμπτώματα της σιδηροπενικής αναιμίας και να υποστηρίζουν την αυτοφροντίδα των ασθενών δημοσιεύονται στο καινούριο εγχειρίδιο της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP).


Όπως αναφέρουν οι ειδικοί της FIP, η αναιμία είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας που επηρεάζει περίπου 1,2 δισ. ανθρώπους κάθε ηλικίας παγκοσμίως, με επιπτώσεις στη νοσηρότητα και στη θνησιμότητα. Ωστόσο πρόκειται για μια κατάσταση που προλαμβάνεται και θεραπεύεται, με την έγκαιρη διάγνωση να είναι καθοριστικής σημασίας. 


Γι' αυτό και η FIP προχώρησε στην έκδοση του εν λόγω εγχειριδίου, στο οποίο περιγράφεται ο ρόλος του φαρμακοποιού στη διαχείριση της νόσου είτε εργάζεται σε φαρμακείο είτε σε νοσοκομείο αλλά και στην έρευνα. Παρέχει δε τις απαραίτητες γνώσεις για τη συμβουλευτική σε ειδικούς πληθυσμούς, όπως είναι τα παιδιά, οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, οι έγκυες και θηλάζουσες, οι ηλικιωμένοι με χρόνιες παθήσεις και οι ασθενείς με χρόνια απώλεια αίματος.


«Με τον ολοένα και επεκτεινόμενο ρόλο του κλάδου στη φροντίδα υγείας, οι φαρμακοποιοί είναι σε θέση να παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την πρόληψη και τη διαχείριση της σιδηροπενικής αναιμίας», δηλώνει η διευθύνουσα σύμβουλος της Ομοσπονδίας Catherine Duggan και προσθέτει πως το εγχειρίδιο υποστηρίζει τη δυνατότητα να συμβάλλουν οι φαρμακοποιοί στο στόχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη μείωση της αναιμίας κατά 50% σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας έως το 2025.


Δείτε το εγχειρίδιο εδώ. 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ






Σχετικά άρθρα

IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας