Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

ΕΝΑΡΓΕΙΑ: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας με δωρεάν παροχές σε ασθενείς με άνοια
Λειτουργεί σε δομή στο Μαρούσι αλλά και κατ' οίκον

Η Αυτοφροντίδα στα προγράμματα σπουδών Φαρμακευτικής

31/3/2026 5:24:51 μμ
Ένας από τους στόχους του Μνημονίου συνεργασίας ΠΦΣ και ΕΦΕΧ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΕΦΕΧ και ο ΠΦΣ υπέγραψαν τριετές Μνημόνιο Συνεργασίας, θέτοντας ως κοινή προτεραιότητα την ενίσχυση της Αυτοφροντίδας στην Ελλάδα αλλά και του ρόλου του φαρμακοποιού ως καθοδηγητή των πολιτών στην υπεύθυνη χρήση προϊόντων Αυτοφροντίδας.

 

Ο πρόεδρος ΔΣ του ΕΦΕΧ, Γρηγόρης Καρέλος, δήλωσε: «Η Αυτοφροντίδα αποτελεί βασικό πυλώνα για ένα βιώσιμο σύστημα υγείας και η συνεργασία μας με τον ΠΦΣ ενισχύει ουσιαστικά την εκπαίδευση, την ενημέρωση και το θεσμικό πλαίσιο γύρω από αυτήν», ενώ ο πρόεδρος του ΔΣ του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς υπερθεμάτισε λέγοντας: «Η συνεργασία αυτή με τον ΕΦΕΧ ενισχύει την υπεύθυνη Αυτοφροντίδα και συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας και των ασθενών».

Τρεις οι τομείς συνεργασίας των δύο μερών

Α. Ενημέρωση και εκπαίδευση: μέσω κοινών προγραμμάτων δια βίου μάθησης για φαρμακοποιούς, ενσωμάτωσης σχετικών θεματικών στα προγράμματα σπουδών της Φαρμακευτικής, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της φαρμακοεπαγρύπνησης και συνεργασίας σε ερευνητικά προγράμματα.

Β. Επικοινωνία με τους πολίτες: κοινές δράσεις επικοινωνίας για την ανάδειξη των οφελών της υπεύθυνης Αυτοφροντίδας, ανάπτυξη εκπαιδευτικού και ενημερωτικού υλικού και κοινές εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα πρόληψης, δημόσιας υγείας και προαγωγής της υγείας.

Γ. Πολιτική και ρυθμιστική συνεργασία: με στόχο την κοινή υποστήριξη πολιτικών για τη διεύρυνση της λίστας ΜΗΣΥΦΑ και τη θεσμοθέτηση υπηρεσιών φαρμακείου και τη συμμετοχή σε διαβουλεύσεις και επιτροπές με στόχο τη βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας της Αυτοφροντίδας στην Ελλάδα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μαζί με τα brands Sensodyne, Parodontax και Corega
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα Συνόδου της FIP






Σχετικά άρθρα

Προς την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης οδεύουν οι υπάλληλοι φαρμακοποιοί
Η ΠΕΦ προχωρά σε δύο συνεργασίες για να θωρακίσει τα δικαιώματά τους
Τα φαρμακεία πρέπει να ανήκουν στους φαρμακοποιούς
Κώστας Κωνσταντινίδης, φαρμακοποιός, γραμματέας Φ.Σ. Πειραιά
Το μέλλον απαιτεί δομημένες υπηρεσίες αυτοφροντίδας από τα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα Συνόδου της FIP
Care for Carers: Διήμερη βιωματική δράση για φαρμακοποιούς
Μια νέα εμπειρία φροντίδας, ενδυνάμωσης και επανασύνδεσης